4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

G.Birliği maçı 6 puanlık maç!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği maçının 6 puanlık bir karşılaşma olduğunu, bu maçı kazanmak için takım olarak herşeyi ortaya koyacaklarını söyledi.

Kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, geçen hafta Hacettepe maçında üç puan alarak her açıdan büyük bir avantaj yakalamak istediklerini, ancak bunun olmadığını, Ankara deplasmandan bir puanı son dakikalarda gelen golle kazandıkları için sevindiklerini belirtti. Her maçın final olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Bunu kimse unutmasın. Oynadığımız Hacettepe maçı da bir final maçıdır. Gençlerbirliği maçı da 6 puanlık bir maçtır. Bizim herşeyimizi ortaya koyacağımız maç, Gençlerbirliği maçıdır. Hava şartları ne olursa olsun, taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Çünkü bu maç, Eskişehirspor camiası için bir dönüm maçıdır. Bu maçtan alacağımız üç puan bizleri çok iyi yerlere getirecektir. Ondan sonra da yolumuza daha iyi bir şekilde devam edeceğimize inanıyorum. Çünkü bu maçta eksiklerimiz de var. O yüzden taraftar desteği çok önemli. Bütün düşüncemiz, gayemiz bu maçtan üç puanla ayrılmak ve ligi iyi bir yerde bitirmektir" dedi.

"GENÇLERBİRLİĞİ DEPLASMAN TAKIMI, ÇOK ZOR BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ"
Gençlerbirliği'nin iyi bir takım olduğunu, Bursaspor maçında rakip takımdan daha iyi oynadığını ifade eden Çalımbay, "Bir kere herkes Gençlerbirliği takımında şunu gözardı ediyor. Gençlerbirliği, deplasman takımı. Aldığı puanlara baktığınız zaman çoğunu deplasmanlarda almış. Onun için biz işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Bu işin bilincindeyiz. Çok zor bir maç oynayacağız. Ama herşeyimizi ortaya koyacağız. İnşallah maçın başından sonuna kadar iyi bir şekilde bitireceğiz. Tek korkumuz hakem hatası, inşallah yine hakem hatası olmaz. Rahatlıkla bir maçımızı bitiririz" diye konuştu.

Takımdaki eksik futbolcularla ilgili soruya Çalımbay, "Cezalı Engin'in yanı sıra Lovrek, Serkan, Bülent Kocabey ile Batuhan'ın sakatlıkları var. Bu futbolcularımızın durumu kesin belli değil, oynama şansları az. İnşallah maç gününe kadar iyileşeceklerdir. Vucka'nun durumuna bakacağız. Eğer hazır görürsek, oynatmasak bile 18'e almayı düşünüyorum. Ama Vucka, maç kondisyonu olarak yüzde 100 hazır değil" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 17:09:39
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 17:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?