4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

G.Koreli heykeltıraşlardan anıt

Eskişehir'de, Güney Koreli heykeltıraşların yaptığı anıtlar bir parkta törenle açıldı.

Eskişehir'in kardeş şehri Güney Kore’nin Paju kentinden gelen heykeltıraşlar tarafından yapılan, bolluğu ve refahı simgeleyen anıtlar, Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan Kent Park’a yerleştirildi.

2 yıl önce aynı parkta açılan Türk Kore Dostluk Anıtı’ndan sonra Jang-Seung ve Sot Dae anıtları da, Eskişehirli Kore gazileri ile Güney Kore’den gelen delegasyonun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Anıtların açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in Paju kenti ile bundan yaklaşık iki sene önce imzalanan protokol ile kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, “Kardeş şehrimiz Paju, Eskişehir’e bir anıt daha kazandırıyor. Açılışını yaptığımız anıtlar, iki kardeş şehir arasındaki bağların daha da güçlenmesi yolunda atılmış bir adımdır" dedi.

Paju Belediyesi Genel Müdürü Kim Myung Jun ise, Eskişehir Kent Park’a Kore izleri taşıyan bir anıt daha kazandırmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Kore'de köylerin girişine konulan Jang-Seung ve Sot Dae anıtları, köylerdeki bolluğu ve refahı simgeliyor. Kent Park’ı gezmeye gelenler, bu anıtlar sayesinde iki ülke arasındaki dostlukları hatırlayacak" diye konuştu.

Güney Kore Halk Dansları Topluluğu'nun özel bir gösteri sunduğu anıtların açılışını, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Başkan Büyükerşen, Kore gazileri ve Pajulu yetkililer birlikte yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?