6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Gar Geçiş Projesi'nin temeli atıldı

Eskişehir Gar Geçiş Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir Gar Geçiş Projesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Yıldırım, terör saldırılarında şehit olanlara rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, Eskişehir'in terörle mücadelesindeki şehit sayısının 185'i bulduğunu söyledi.

Konuşması sırasında gökyüzünden savaş uçaklarının geçmesi üzerine Bakan Binali Yıldırım, "Hava Kuvvetlerimizin uçakları da Eskişehir'deki bu bayramı bizimle birlikte kutluyor" esprisini yaptı.

Yıldırım, Avrupa düzeyinde ilk lojistik köyün de Eskişehir Hasanbey'e kurulacağını açıklayarak, Hızlı Tren Projesi'nin önemli bir ayağının, Eskişehir kent merkezinden geçen demiryolunun yeraltına alınmasının oluşturduğunu ifade etti.

Projenin bedelini önemsemeden çalışmalara başladıklarını anlatan Bakan Binali Yıldırım, "Zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. Biz bir yola girdik mi tünelse ışığı, yol ise sonunu göreceğiz. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Bizim işlerde yavaşlama, yarım bırakma olmaz, işin sonunu getiririz. Maliye bakanımız sağolsun her türlü imkanı bize sağladı, Devlet Demiryolları da (DDY) projeyi titiz bir çalışmayla tamamladı. Proje; sessiz, sedasız kimse fark etmeden de bitirilecek. Bizim işler bin anda olur, biter. Bir magazin programı yapsanız, bir hafta konuşulur. Ama hizmetin fiyakası olmaz. Bizim bir tek gündemimiz ve derdimiz var. Bu millete hizmet etmek" dedi.

Yıldırım, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı'nın da uluslararası ölçütlere kavuşturulacağının müjdesini verdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, Eskişehir'de rüyaların gerçek olduğunu dile getirerek, "Eskişehir'de son zamanlarda yatırımları hızlandırdık. Çevre yolunu üç şeride çıkarıyoruz. Yakında onu da açacağız. Yapılacak havaalanının temelini de atacağız" diye konuştu.

Bakan Unakıtan bu arada, "Eskişehir'den geçen demiryolunu da denize bağlayı ver sayın bakanım" diye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan talepte bulundu. Yıldırım ise, "Ağanın eli tutulmaz" karşılığını verdi. Kemal Unakıtan, "Sen projeleri hazırla, biz gereğini yaparız" diye sözlerini sürdürdü. İki bakanın karşılıklı konuşması, törene katılanları güldürdü.

DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman da, 2 bin 240 metresi kapalı toplam 3 bin 400 metre uzunluğu olacak tünelin 2'si hızlı tren olmak üzere 5 hattan oluşacağını ve projenin toplam maliyetinin 63 milyon YTL olacağını söyledi.

Demiryolunun yer altına alınmasının çocukluğundan beri ideali olan bir proje olduğunu anlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, şehirlerarası otobüs terminali ile demiryolu terminalini birbirine çok yakınlaştıracak ve ucuza mal olacak bir projeyi de DDY Genel Müdürü Karaman'a sunduğunu, etüt edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Bakanlar Unakıtan, Yıldırım, butona basarak 540 günde tamamlanması planlanan projenin temelini attı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?