3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Gaspçılar polis kılığına girdi

Eskişehir’de polis kokardı göstererek kandırdığı gencin kemerle ellerini, boynuna da elektrik kablosu bağlayıp eşyalarını gasp eden şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Eskibağlar Mahallesi Genez Sokağı’nda bir evde meydana geldi. İnternet kafede bulunan Ömer Ç.’nin (19) yanına gelen Hasan D. (27) polis kokardı gösterip kandırdı.

Ömer Ç.’yle birlikte bahse konu adresteki eve giden Hasan D., genci banyoya götürüp ellerini kemerle ve boynundan da elektrik kablosu bağladı.

Hasan D., evde bulunan cep telefonu, deri cüzdan, VCD ve tıraş makinesi çalıp, kapıları açık bırakıp evden ayrıldı. Bir süre sonra kendi çabasıyla ellerini ve boynundaki kabloyu çözen Ömer Ç., tekrar internet kafeye gidip olayı anlattığı işyeri sahibi, annesi Ative Ç.’ye haber verdi. Atiye Ç. de, Sakarya Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. Eşkal üzerine araştırma başlatan polisler, zanlı Hasan D.’yi yakaladı. Gasp edilen cüzdan ile cep telefonu üst aramasında ele geçirilen ve alkollü olduğu anlaşılan Hasan D., polise verdiği ifadesinde, maddi sıkıntıda olduğu için olayı gerçekleştirdiğini kabul ederken, tıraş makinesi ve VCD’yi 20 YTL karşılığında bir eskiciye sattığını söyledi.

 Çalınan eşyalar sahibine teslim edildi.
Hasan D., ifadesi alındıktan sonra "gasp" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 14:44:08
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 13:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?