4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Gaz bombası eğitimi ortalığı karıştırdı

Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim amaçlı atılan gaz bombasının dumanı rüzgarın etkisiyle her şeyden habersiz kavşakta kurye aracını bekleyen polis ekibini sarınca heyecanlı anlar yaşandı.

Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi bahçesinde, öğrencilere gaz bombasının tanıtılması için eğitim faaliyeti düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen görevlilerin verdiği eğitimde atılan gaz bombasının dumanı, merkez önündeki kavşakta Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çıkacak kurye aracının geçişini sağlamak için bekleyen İl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'ne bağlı polislerin etrafını sardı.

Eğitimden habersiz oldukları için paniğe kapılan ekipte görevli polis
memurları, "155 Polis İmdat" hattını arayıp durumu meslektaşlarına bildirdi. Kısa süre içinde çok sayıda polis ekibi söz konusu yere sevk edildi. Yapılan araştırma neticesinde, dumanın Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki gaz bombası eğitiminden kaynaklandığı anlaşıldı.

Bu arada polislerin gaz bombasının dumanından etkilenmiş olabileceğini düşünen meslektaşları 112 Acil Servis'e de haber verdi. Bir süre sonra iki 112 ambulansı Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne geldi. Olayda kimsenin dumandan etkilenmediği ortaya çıkınca 112 ve polis ekipleri normale döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?