5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Gazetecilere çirkin saldırı

BOZÜYÜK'DE ESKİŞEHİR'Lİ GAZETECİLERE ÇİRKİN SALDIRI

Bozüyükspor'la-Eskişehirspor arasında yapılan özel karşılamadan sonra bir grup tarafından Eskişehir'li spor muhabirlerine saldırıda bulunuldu. 3 gazetecinin yaralandığı çirkin saldırıyla ilgili tepkiler büyüyor.

Eskişehir Anadolu Spor Gazetecileri Derneği As Başkanı Yılmaz Karaca, Bozüyükspor-Eskişehirspor özel karşılaşmasından sonra Eskişehirli spor yazarlarına tasarlanarak yapılan saldırıyı kınadı.

Karaca, "Görevini yapmakta olan Eskişehirli altı gazeteci maç sonrası Bozüyük meydanında bir lokantada iftar açmak üzere iken kendisinin FİFA menajeri olduğu söylenen bir şahsın topladığı 7-8 kişi tarafından arkadaşlarımız saldırıya uğramış, tiner kullandığı belirtilen ve alkollü olan bu şahıslar önce 2 Eylül Gazetesi Spor sorumlusu Erhan Ünal'ı tekme-tokat darp etmişler ve bu sırada kolu kırılmıştır. Arkadaşını kurtarmaya gelen Anadolu Gazetesi Spor sorumlusu Murat Dağtekin'e saldırmışlardır. Diğer spor yazarı arkadaşlarımız bir taksiye sığınarak linç olmaktan kurtulmuşlardır. Arkadaşlarımızın ilk tedavisi Bozüyük Devlet Hastanesinde yapılmış, daha sonra Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edilen arkadaşlarımız, tedaviden sonra müşahede altına alınarak, geceyi hastanede geçirmiştir" dedi.

Karaca sözlerine şöyle devam etti. "Sadece görevleri maçı izleyerek halka duyurmak olan arkadaşlarımıza, üstelik FİFA menajeri olduğu söylenen ve sporun içersinde olan bir şahsın vahşice düzenlediği bu saldırıyı nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 12:00:05
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 16:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?