4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Gelincik operasyonu: 16 gözaltı

Eskişehir'de jandarmanın düzenlediği "Gelincik" adlı operasyonda, gazete ilanıyla garson, aşçı, sanatçı olarak çalışmak üzere kendilerine başvuran 13 genç kadına gazinolarda zorla konsomatrislik yaptırdıkları iddia edilen 16 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Gelincik" kod adıyla gerçekleştirdikleri operasyonda 20 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyon neticesinde Ankara yolundaki gazinolarda ve muhtelif semtlerdeki evlerde zorla tutulup konsomatris olarak çalıştırıldıkları öne sürülen ve yaşları 19-25 arasında değişen 13 genç kadın kurtarıldı.

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurup gazete ilanıyla garson, aşçı, sanatçı olarak çalıştırmak üzere Eskişehir'e getirdikleri kadınları kilitli yerlerde tutup zorla çalıştırdıkları, kaçmamaları için başlarına nöbetçi koyarak ikamet ettirdikleri iddia edilen Y.Ç., M.T., Y.Ç., Y.Ç., M.I., K.D., A.K., M.Ö., M.D., M.K., M.G., Ş.C., N.Y., C.G., U.Ç. ve S.A. yakalandı. Gözaltına alınan 16 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 4 tabanca, 1 tüfek, 4 şarjör, 130 fişek, 9 av tüfeği mühimmatı, çeşitli şahıslara ait yaklaşık 3 milyon TL tutarında 113 senet ile çelik kasada mağdurlara ait kimlik ve banka kartları ile cep telefonları ele geçirildi.

Şüphelilerin senet imzalattırıp borçlandırarak çalışmaya zorladıkları ileri sürülen kadınlar arasında, 3 yıldır konsomatrislik yaptırılanların bile olduğu öğrenildi. Zorla tutuldukları yerlerden kurtarılıp valiliğin yaptığı yardımla memleketlerine gönderilen bayanlardan birinin ilk yapacağı işin şarkı söyleyerek sokakta gezmek olduğunu yetkililere söylediği öğrenildi.

Bu arada Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan gazino sahipleri, çalışanlar ve kadınların başlarında duran kişilerin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli, haklarında düzenlenen suç dosyalarıyla birlikte savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:36:12
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 19:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?