6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Genç kızın bilgisayar sevinci

Eskişehir Valiliği, görme engelli üniversite öğrencisi genç bir kıza, sesli bilgisayar hediye etti.

11 yaşında geçirdiği beyin ameliyatı sonrası iki gözünün görme yeteneğini kaybeden 24 yaşındaki Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü 3. sınıf öğrencisi Özge Sivrikaya, Eskişehir Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na yazdığı bir dilekçeyle ses programlı bir bilgisayar alınması talebinde bulundu.

Genç kızın verdiği dilekçeyi inceleyen Valilik, Sivrikaya'nın isteğini kabul etti. Vali Yardımıcısı Nurettin Yücel tarafından teslim edilen bilgisayarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sivrikaya, "Beyin tümörü ameliyatı olduktan sonra görme engelli oldum. 2 yıl aradan sonra kabartma yazı alfabesini öğrendim ve yeniden okula başladım. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye girdim. Bağımsız çalışabilmek için bu bilgisayarın benim için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bizim gibi engelliler de başarılı olabilir. Arkadaşlarım ve ailem derslerime yardımcı oluyor. Hedefim, İngilizce öğretmeni olmak. Engelli arkadaşlarım hayata küsmesin. Bu hayatı yaşayacağız. Arkadaşlarım bu hayatı kendilerine zindan etmesin ve mutlu olmaya çalışsın" dedi.

Vali Yardımcısı Nurettin Yüksel ise "Hedefimiz özürlülerin ve okuma hevesinde olan kızlarımızın desteklenmesidir. Özge hem özürlü, hem de okuma isteği olan bir kızımız. Kendisinin isteğini yerine getirdik. Bu konumda olan kişilere elimizden gelen tüm yardımı yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?