6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Gençlik Ata'sının izinde!

Eskişehir'de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında sıcaktan etkilenen bazı öğrenciler, baygınlık geçirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eskişehir'de törenlerle kutlandı. Vilayet Meydanı'nda atına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti.

Buradaki tören, Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Tüm General Şirin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ceylan konuşmasında, "Bu vatan Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında, maddi ve manevi değerlerini bilen, araştıran, öğrenen, çalışan, birbirini seven ve hoş gören gençler sayesinde yükselecektir" dedi. Öğrencilerin şiir okumasının ardından resmi geçit yapıldı.

Bu arada, gösteri için bekleyen Habip Edip Törehan Kız Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zeliha Uzun (17), havanın sıcak olması sebebiyle baygınlık geçirdi. Öğretmeni tarafından statta hazır bulunan 112 Acil Servis ambulansına taşınan Zeliha Uzun'a ilk müdahaleyi sağlık görevlileri yaptı. Sıcaktan etkilenerek burnu kanayan Süleyman Çakır Lisesi 10. sınıf öğrencisi Özgür Selvi (16) de sağlık görevlilerinden yardım istedi.

Törenleri MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ve çok sayıda vatandaş takip etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?