8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Gençlik Merkezi yapımına başlanıyor

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesi'nin 'Gençlik Merkezi ve Öğrenci Evi'nin yapımına başladığı bildirildi. 

Eğitim, sosyal ve kültürel yatırımlarını sürdüren Tepebaşı Belediyesi, gençler için serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak maksadıyla Gençlik Merkezi ve Öğrenci Evleri'nden oluşan bir kompleks yapıyor. 

Üniversite Caddesi Yunus Emre Yerleşkesi civarında yapılan 7 katlı komplekste, öğrencilerin daha iyi bir ortamda barınabileceği 86 apart daire, çalışma, toplantı, tiyatro ve konferans salonları ile belediye misafirhanesi yer alacak. Öğrenciler, her türlü teknik donanımı ve kütüphanesi de bulunacak olan merkezden istedikleri zaman faydalanabilecek. Öğrencilere yönelik seninerler ile konferansların yanı sıra eğitici faaliyetler de düzenlenebilecek olan merkez, Eylül ayında hizmete girecek. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, gençlerin her birinin hazine değerinde olduğunu belirterek, "Bugünün gençleri, yaşadıkları şehir, ülke için faydalı olabilecek bir çok şeyi yapabilecek zekaya, duyguya ve enerjiye sahipler. Gençlik Merkezi ve Öğrenci Evi’nde gençlerimiz, kendilerini değerlendirebilecek, geliştirebilecek ve projeler üretebilecek. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayarak, daha başarılı olmaları için bu alanlara büyük önem veriyoruz. Onlara bu kompleksi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 15:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?