3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

'Genelev' öfkesi

Eskişehir’de genelevin şehir dışına taşınmasını isteyen vatandaşlar, 6 bin 500 imza topladı.

Toplam 12 bin 700 haneli ve 49 bin 100 nüfuslu Gökmeydan ve Gündoğdu Mahalleleri sakinleri, 30 yılı aşkın süredir Gündoğdu’da bulunan genelevin, belediyenin Ankara yolu üzerinde yaptırdığı yere taşınmasını istiyor.

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Ali Orhan ile Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Nizamettin Ertaş, genelevin yakınında oturan vatandaşlardan toplam 6 bin 500 imza topladı. Genelev önünde bir araya gelen muhtarlar ve mahalli sakinlerine, Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hasan Tutucu da destek verdi.

Nizamettin Ertaş yaptığı açıklamada, genelevin yeni yapılan binaya neden taşınmadığını yetkililere sorarak, "Evlerimizin camlarını, perdelerini dahi açamıyor, balkonlarımıza çıkamıyoruz. Genelevin çevresinde evleri ve işyerleri bulunan bizler, her gün işe buradan gidip gelmek zorundayız. Minik yavrularımız her gün genelevin önünden geçerek, okullarına gidip gelmek mecburiyetinde kalıyor. Sayın yetkililere soruyoruz. Bizler buna layık mıyız?" dedi.

Genelevin taşınmama sebebini hiç kimsenin anlamadığını vurgulayan Ertaş, "Yeter artık. Bu binanın taşınmasını istiyoruz. Bu binanın taşınması için birilerinin başının derde girmesi ya da burada yaşayanların topyekun çıldırması mı gerekiyor? Durakta genelev binasına bakarak tramvay beklemek de bizler için ayrı bir zulümdür. Tramvaya binmek için çoluk çocuk başka durağa yürüyoruz. Ahlaki değerlerimizi biraz daha erozyona uğratan genelev binasını burada istemiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu binanın kalkması için gereken her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Topladıkları binlerce imzayı Valilik makamına teslim edeceklerini kaydeden muhtar Nizamettin Ertaş, 6 yıldır sürdürdükleri mücadelede yine bir sonuç alamadıkları takdirde Ankara’ya yürüyüp, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de başvurmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:10:59
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 06:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?