3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Geri dönüşüm fabrikasında yangın

Eskişehir'de, bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürülemiyor.

Merkeze bağlı Çukurhisar beldesinde bulunan buzdolabı geri dönüşüm fabrikasında, malzemelerin aşırı sıcakta genleşip birbirine sürtünmesi sebebiyle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü.

Çok sayıda itfaiye ekibi ve tedbir amaçlı 112 ambulanslarının sevk edildiği fabrikadaki yangın sebebiyle gökyüzü siyah dumanla kaplandı. Fabrika yanındaki ekili arazilere de sıçrayan yangına çiftçiler de traktörleriyle müdahale etti. İşçilerin de itfaiyeye yardım ettiği yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yetersiz
kaldı.

Hisar Mahalle Muhtarı Kenan Özyurt, fabrikada daha önce de 4 kez yangın çıktığını belirterek, "Fabrikada en ufak şeyde kıvılcım çıkıyor. Burası belediyeye ait. Halk tepkili. Daha önce buranın kaldırılması için imza topladık. Bir ay önce yine yangın çıktı. O zaman kepçelerle toprak atarak yangının büyümesini önledik. Çiftçinin mahsulü yandı. Yangından sonra kanserojen madde kullanılan malzemelerin yanmasıyla gökyüzünü siyah duman kapladı. Yanan malzemeler, hemen söndürülebilecek malzeme de değil. Daha önce Muttalip beldesinde çıkan büyük yangından sonra yeni geri dönüşüm fabrikası buraya kurulmuştu" dedi.
Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:14:43
Güncelleme :25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?