5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Gezi dönüşü otobüs köprüden uçtu

Çanakkale gezisi sonrası Sivas’a dönen bir lisenin öğrencileri ile öğretmenlerini taşıyan yolcu otobüsü, Eskişehir’de 5 metrelik köprüden uçtu. Kazada, 17’si öğrenci 22 kişi yaralandı.

Kaza, Eskişehir-Ankara karayolunun 60. kilometresi Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz beldesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çanakkale’den Sivas’a giden Halil K. idaresindeki 34 ZH 6836 plakalı yolcu otobüsü, bahse konu yerde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıkıp 5 metrelik köprüden aşağıya uçtu. Kazada, otobüste bulunan ve Çanakkale gezisinden döndükleri öğrenilen 17’si öğrenci 22 kişi yaralandı. Yaralı öğrenciler, ambulans beklerken üşümemeleri için battaniyelere sarıldı. Ayakta tedavi edilen bazı kız öğrenciler, sedyeye alınan arkadaşlarının başından ayrılmazken, paniğe kapılan arkadaşlarını da sakinleştirmeye çalıştı.

Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından 112 ambulanslarıyla Eskişehir ve Sivrihisar’daki hastanelere kaldırılan yaralılardan 17’sinin Sivas Selçuk Anadolu Lisesi öğrencisi, 1’inin aynı okulda öğretmen, 4’ünün de otobüs firmasının personeli olduğu öğrenildi. Otobüste 54 kişinin bulunduğu, yaralılardan da 2’sinin durumunun ciddi olduğu bildirildi. Yaralı 22 kişi dışındaki diğer yolcular da, savcının talimatıyla doktor kontrolünden geçirilmek üzere hastanelere sevk edildi. Kazadan geriye ise hasarlı otobüs, araçtan yere düşen okul isim afişi ve öğrencilerin yola saçılan eşyaları kaldı.

Kazayla ilgili incelemenin sürdürüldüğü açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 09:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?