3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Gönül: Uçak fabrikaları kapanmayacak

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’de uçak fabrikalarını kapatmak yerine kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar ile birlikte Eskişehir’e gelen Bakan Gönül, ilk olarak Eskişehir Valisi Kadir Çalışıçı’yı makamında ziyaret etti. Valilikte 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, Vali Yardımcıları ve kamu kurum kuruluşların yetkilileri tarafından karşılanan Gönül, polis merasim mangasını selamladı.

Bir süre Vali Çalışıcı ile görüşen Bakan Gönül, TUSAŞ ile TAİ’nin birleşmesiyle ilgili sorular üzerine, "TUSAŞ ile TAİ birleşti. TUSAŞ ana firmaydı, asıl amacı TAİ’yi kurmaktı. Önce TUSAŞ, sonra TAİ kuruldu. Fonksiyonu bir ölçüde azaldığı için değişik yerlerde güç kaybı olmasın diye firmaları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu bütün dünyada böyle. Avrupa, Amerika bunu böyle yapıyor. Avrupa’da bırakın milli firmaları, uluslararası firmalar bir araya geldiler. Biz bunlardan bir kısmına dahiliyiz. A400 M uçaklarını 7 ülke bir araya geldik ve beraber yapıyoruz" dedi.

Savunma sanayiinde işler pahalı olduğu ve ileri teknoloji istediği için ülkelerin güçlerini birleştirme yoluna gittiğini anlatan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Bu sebeple biz de firmalarımızı birleştiriyoruz. Türkiye’de uçak fabrikaları kurulmuş kapatılmış, kurulmuş kapatılmış. Bizim amacımız bu değil, maksadımız kuvvetlendirmektir" diye konuştu.

Gönül, son zamanlarda büyük değişim geçiren Eskişehir’e, bakanlıkla ilgili çalışma yapmak için geldiklerini sözlerine ekledi. Vali Çalışıcı, Bakan Gönül’e lüle taşından satranç takımı ile Yunus Emre’nin Eskişehirli olduğuna dair padişahlık fermanını hediye etti. Gönül de, bakanlığın plaketini Çalışıcı’ya verdi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret eden Gönül, TEİ, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı, ALP Havacılık şirketinde de incelemelerde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 14:03:23
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 13:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?