3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Gözü dönmüş katiller polisi de gasp etti!

Eskişehir'de, 2 kişiyi tabancayla vurduktan sonra öldürdükleri şahsın cesedini otomobilin bagajına koyan 2 kişi, kendilerini durdurmak isteyen 2 polis memurunu da yaraladı. Polislerin silahlarını ve telsizini gasp eden saldırganlar, otomobili terk ederek kayıplara karıştı.

Bir evde saklandıkları sanılan 2 kişiyi yakalamak için Özel Harekat polisi operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Muttalip Beldesi Bozdağ mevkiinde meydana gelen olayda, Murat Kılıç'ı silahla vurarak öldüren ve Utku Çelik'i de yaraladıkları belirlenen, bir barda güvenlik görevlisi olarak çalışan zanlılar M.S. ile M.K, gömmeyi planladıkları cesedi, bagajına koydukları 34 EYB 50 plakalı otomobille kaçmaya başladı.

Jandarmanın katillerin kent merkezi istikametine gittiğini bildirmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bahse konu aracı takibe aldı. Polis, Tepebaşı mevkiinde aracı durdurdu. M.S. ile M.K. polislere mukavemette bulunarak ellerindeki silahları ve bir telsizi aldı. Saldırganlar, 1 polis memurunu tabancayla bacağından, diğer meslektaşını da darp ederek yaraladı. Daha sonra kaçmaya devam eden saldırganların peşine düşen ekipler, uzun kovalamacanın ardından aracı, Çamlıca Mahallesi Nallıhan Sokağı içinde terkedilmiş olarak buldu.

Polis, otomobil içinde yaptığı aramada, bagaj içinde Murat Kılıç'ın 3 yerinden kurşunlanarak öldürülmüş cesediyle karşılaştı. Ayrıca, bir kazma ve kürek bulundu. Bu arada sokak yakınlarında bir eve 2 kişinin girdiği ihbarını alan polis, silahlı saldırganlara karşı Özel Harekat timini çağırdı.

Polisin, sokak ve çevresinde ellerinde tabanca ve uzun namlulu silahlarla tedbir aldığı operasyonda, Özel Harekat polisi yaptığı baskında aranan şahısların izine rastlamadı. Ceset, savcının incelemesinin ardından bagajdan çıkarılarak, otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürülen polis memurları ile Utku Çelik'in sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Jandarma ve polis, firari katillerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 12:42:52
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 12:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?