6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Gül'e cenaze şoku

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın Eskişehir'deki cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül protesto edildi. 

Cenaze törenine, şehit Önal'ın ailesi, yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, bazı milletvekilleri, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker ile yerel yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın ailesi ve yakınları Reşadiye Camisi'ne gelişinde alkışlarla karşılandılar. Şehidin bazı yakınlarının askeri üniforma giydikleri, cenaze namazı için Reşadiye Camisi avlusunda toplanan bazı vatandaşların da ağladığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekilerin Reşadiye Camisi'ne gelişinde bir grup, AK Parti aleyhinde sloganlar attı.

Top arabasına konulan cenazenin ardından yürüyerek korteje katılmak isteyen çok sayıda vatandaş çevik kuvvet ekiplerince engellendi. Şehidin kız kardeşi Meliha Önal, 11 yaşındaki yeğeni Kubilay Önal ile 5 yaşındaki Sudenaz Önal kortej yürüyüşü sırasında amcalarının ardından ağıtlar yaktılar.

Cenaze kortejinin geçişi sırasında Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları öğrenilen bir grup ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Güvenlik kuvvetleri, vatandaş ile tartışmaya başlayan kişilerin ellerindeki pankartları alarak, bölgeden uzaklaştırdılar.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Anadolu Üniversitesi Havaalanı'na gidişi sırasında ise yol kenarında bekleyen bir vatandaş, slogan atması üzerine gözaltına alındı.

CNNTürk
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 01:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
coskun rey IP: 78.161.77.xxx Tarih : 6.10.2008 01:57:40

şehitlerden biri senin baban abin olsaidi,sen ne yapardın ???? huzur içinde yatsınlar . türklük onları unutmayacak