5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Güvenli taşıt tırı Eskişehir'de

GÜVENLİ TAŞIT TIRI ESKİŞEHİR'DE

Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum, kuruluşların işbirliği ve TÜVTURK’un desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ projesi kapsamında 'Güvenli Taşıt Tırı', Eskişehir’de sergilendi.

Vilayet Meydanı'na getirilen Güvenli Taşıt Tırı ile buluşan Eskişehirliler, emniyet kemeri simülatörünün yanı sıra psikoteknik değerlendirme cihazıyla dikkat, algı, bellek izleme ve muhakeme gibi temel becerileri, ayak, el ve göz koordinasyonu gibi psikomotor becerileri, tepki zamanı, çevresel görüş, hız-mesafe, çarpışma zamanı tahminleri gibi becerilerini test etti. Alkolün algıyı ne derece zayıflattığını göstermek amacıyla gerçekleştirilen ‘sarhoş gözlüğü’ deneyiminde de katılımcılar, alanda bulunan minyatür kaleye atış yapma imkanı buldu. TÜVTURK’un gezici muayene istasyonu da alanda yer aldı.

Bu arada Taşbaşı Kültür Merkezi’nde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu işbirliğiyle hafif ve ağır ticari araç sürücülerine yönelik eğitim toplantısı tertiplendi.

Güvenli Taşıt Tırı'nın 23 Temmuz'da Konya'da sergileneceği bildirildi.

GÜVENLİ TAŞIT TIRI ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 14:40:00
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 15:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?