4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Güvercinden vefa dersi!

Eskişehir'de, bir apartmanın 5. kat balkonundaki fileye takılan ve saatlerce baş aşağı çırpınarak kurtarılmayı bekleyen güvercinin yanından ayrılmayan eşinin verdiği vefa dersi herkesi şaşırttı.

Yenikent Mahallesi Verda Sokağı'nda 45-F Blok'un 5. kat balkonundaki fileye bir güvercinin takıldığını fark eden memur Osman Kaya, komşularıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinden yardım istedi. Bir süre sonra gelen itfaiye ekibi, 20 tonluk büyük aracı dar bahçeden dolayı binaya yanaştıramayınca güvercin kurtarma operasyonunu gerçekleştiremedi.

Bu arada, ayaklarının takıldığı fileden kurtulmak için çırpınan güvercinin yanından ayrılmayan eşi görenleri şaşırttı.Apartmanda oturan emekli öğretmen Hüseyin Şanlı'nın ulaşmaya çalıştığı ev sahibinin daireyi başkasına kiraya verdiğinin ortaya çıkması üzerine, itfaiye görevlileri gelen polis ekibiyle birlikte normale döndü. Osman Kaya, kendisine ulaşıldığı bildirilen kiracının da aradan uzun süre geçmesine rağmen eve gelmemesi üzerine güvercinin kurtarılması için bu kez zabıtayı telefonla aradı.

Zabıta yetkilileri de kendilerinin bir şey yapamayacağını, güvercini itfaiyenin kurtarabileceğini bildirdi. Saatler sonra 4. kattaki dairede ikamet eden emekli öğretmen Müberra Başağaç'ın evine gelmesi, güvercinin kurtarılabilmesi için umut oldu. Sopayla üst katta balkonundaki fileyi yırtıp güvercini kurtarmak isteyen Başağaç'ın yardımına, Osman Kaya yetişti. Müberra Başağaç'ın yardımıyla balkon demirine basıp üst kattaki fileyi birbirine eklediği sopalarla yırtan Kaya, güvercini kurtarmayı başardı.

Evinde otururken karşı binanın 5. kat balkonunda çırpınan güvercini fark ettiğini anlatan Osman Kaya, "Güvercinlerin balkonlara girmemesi için file ve CD asıyorlar. Bu havyan da balkona asılan fileye takılmış. Kuşu o durumda görünce vicdanım sızladı. Hayvanın kurtarılması için itfaiyeyi üç kez aradık. Araçlarının görevde olduğunu söylediler. Sonunda itfaiye ekibi geldi ancak araç ağır tonajlı ve büyük olduğu için binaya yanaşamadı. Güvercinin yanındaki eşinin başından ayrılmaması dikkat çekiciydi.Güvercin, kurtarılmayı bekleyen eşinin yanında çaresizce duruyor, arada sırada uçup geliyordu. Aslında insanlara da ders veriyordu. Kuşu, saatler sonra kendi imkanlarımızla kurtardığımız için mutluyum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 09:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?