9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Hacı adayları aşılandı

Eskişehir'de, hacı adaylarının kutsal topraklarda bulaşıcı hastalıklardan korunması maksadıyla aşı uygulaması başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin Çarşı Camii'nde başlattığı aşı uygulamasında çok sayıda hacı adayı aşılarını yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Sağlık görevlileri, hacı adaylarına ağızdan ve koldan olmak üzere menenjit ve çocuk felci aşılarını yaptı.

Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi görevlisi Dr. Şule Dokur, hacı adaylarını bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılarının yapıldığını belirterek, "Tüm hacı adaylarımızın sağlık kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz. Hac sırasında enfeksiyon hastalıklarından korunmak için almaları gereken bir takım tedbirleri anlatıyoruz. Konu ile ilgili hazırlanan broşürleri de kendilerine dağıtıyoruz. Su ve besinle bulaşan hastalıklardan korunmak için özellikle temizliğe dikkat etmelerini istiyoruz. Hac için gidilen bölgenin endemik olan bazı hastalıkları var. Uyguladığımız aşının amacı da bu. Vatandaşlarımızı menenjit ve çocuk felci hastalıklarına karşı korumaktır" dedi.

Dokur, ayrıca sağlık kontrollerini yaptırmadan hacca giden hacı adaylarından kronik hastalıkları bulunan (şeker, kalp ve tansiyon gibi) mutlaka kontrollerini yaptırmalarını ve sürekli kullandıkları ilaçlarını yanlarında bulundurmalarını tavsiye etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 12:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?