4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Hainlerle masa başına oturulmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Bölge insanının yıllardır canını, kanını alan, yokluğa ve yoksulluğa mahkum eden, çocukları katleden hainlerle masa başına oturma zemini aramak kabul edilemez" dedi.

Topçu, partisinin Eskişehir il teşkilatını ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi. Meslek liselerindeki kat sayı uygulamasının kaldırılmasıyla YÖK'ün ve hükümetin iyi bir iş yaptığını ifade eden Yalçın Topçu, 11 yıldır meslek liselerindeki kat sayı uygulamasına kendilerinin de karşı durduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı Topçu, "İmralı Adası'ndakini 'cani başı' diye adlandıranlar, sanki onun dosyasını Başbakanlıkta tutan değilmiş gibi salvolar atıyor. Terör meselesini bu hale taşıyanlar da şikayet edip, bas bas bağırıyor. Hükümet de terörü aldığı noktadan daha da nasıl legalleştiririm çarelerini arıyor. Hasan ile Haso, Ali ile Ömer, birbiri için sorun değildir. Asıl sorun, bunu sorun olarak ortaya koyanlardır. Kardeşi, kardeşe sorun olarak göstermek hiç kimsenin haddine değildir. Bölge insanının yıllardır canını kanını alan, yokluğa ve yoksulluğa mahkum eden, çocukları katleden hainlerle masa başına oturma zemini aramak kabul edilemez. Büyük milletimiz, top yekun Lozan'da gösterdiği başarıyı bir kez
daha gösterecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin kesintisiz demokrasi hak eden bir ülke olduğunu vurgulayan Yalçın Topçu, ülkedeki her kişinin gelişmiş ülkelerdeki kadar demokrasiyi hak ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:  "Yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı olmasını sürekli savunduk. Yargı, bağımsız olmalıdır. Yargıya müdahale hiç kimsenin harcı değildir. Yargı, her yere ve herkese dokunabilmelidir. Şu anda devlet-millet mutabakatlı bir anayasanın olmamasının sorumlusu, iktidar ve muhalefettir. Seçim Kanunu, adaletsizliklerle dolu. Dokunulmazlıklar hala halledilemedi. Yargı, bağımsız değil."

Topçu, 9 Ağustos'ta Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Keş Dağları Kanlıçukur bölgesinde '1. Hasret Kurultayı'nı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 22:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?