5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Hakaret davası başladı

YOULA'NIN ÇALIMBAY'A HAKARET DAVASI BAŞLADI

Gineli futbolcu Souleymane Youla hakkında Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis talebiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasına müşteki Rıza Çalımbay, avukatları Ayşe Fert Dökmeci ve Erdal Kesebir katıldı. TCK'nın 125. maddesi gereğince 3 aydan 2 yıla kadar hapis talebiyle tutuksuz yargılanan sanık Souleymane Youla'nın katılmadığı duruşmada, avukatı Rüstem Özışık hazır bulundu.

Çalımbay, Youla'nın kendisine "sahtekar" ve buna benzer sözler söyleyip hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu sanığın cezalandırılmasını istedi. Rıza Çalımbay'ın avukatı Dökmeci ise, şu anda Denizlispor'da oynayan Gineli oyuncu Youla'nın basın yoluyla Çalımbay'a yönelik gerçekleştirdiği hakaret sözlerinin yer aldığı gazete kupürleri, televizyon kanallarında yayımlanan görüntülerin CD'leri ile yurt dışına gidiş ve dönüşlerini içeren evrakı hakime verdi.

Youla'nın avukatı Özışık da yazılı savunmalarını ve delilleri bir sonraki duruşmada mahkemeye sunacaklarını ifade etti.

Avukatlar arasında Souleymane Youla'nın Denizli'de olmadığı Belçika'ya gittiği iddiaları üzerine çıkan tartışma üzerine, hakim gerekirse futbolcu hakkında yakalama emri çıkarabileceklerini açıkladı.

4 şahidin bir sonraki duruşmada hazır bulunmasına, Youla'nın talimatla ifade vermesi için Denizli'ye yazılan yazının cevabının beklenmesine, Eskişehirspor'dan yönetim kurulunca kadro dışı bırakıldığına ilişkin kararın örneği ile sağlık raporunun istenmesine karar veren hakim, davayı 17 Haziran'a erteledi.

Eskişehirspor'un eski futbolcusu Souleymane Youla, geçen yıl Eskişehirspor'un Antalyaspor ile deplasmanda yapacağı maça gelmemiş, Eskişehirspor yönetimi Belçika'ya gittiği öne sürülen futbolcuyu kadro dışı bırakmıştı. Youla'nın, bu arada muhtelif basın yayın organlarına açıklamalarda bulunarak kulüp yöneticileri ile Çalımbay'a hakaret ettiği iddia edilmişti. Rıza Çalımbay, kendisine basın yoluyla hakaret ettiğini iddia ettiği Youla hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Denizlispor Eskişehirspor'un kadro dışı

bıraktığı Youla ile 20 Ocak'ta 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Youla, 2 Şubat'ta Brüksel'den uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda Çalımbay'ın suç duyurusu sebebiyle gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Youla da kariyerine zarar verdiği için Çalımbay aleyhine Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nde (FIFA) dava açtığını açıklamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:20:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?