6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Hakimin önüne kızıyla çıktı

Eskişehir'de, gayri meşru ilişki sonucu hamile kalıp tuvalette dünyaya getirdiği bebeğini 3. kattan havalandırma boşluğuna attığı iddia edilen genç anne yargılanıyor.

Olaydan sonra bebeği kurtulan ve evlenip ikinci çocuğunu da dünyaya getiren G.D., "Şimdi mutlu bir yuvam var" dedi.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz yargılanan G.D. (25), hakim karşısına çıktı. Sanık G.D. duruşmaya, tuvalette doğurup havalandırma boşluğuna attığı öne sürülen ve şimdi hayata tutunup 18 aylık olan "Kibele" adını verdikleri kızıyla katıldı.

Eşi A.D.'nin de hazır bulunduğu duruşmada ifade veren G.D., "Biz evlenmek istiyorduk. Ailem izin vermedi. Olaylar böyle gelişti. Şimdi mutlu bir yuvam var. Bir çocuğumuz daha oldu" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

3 Mayıs 2007 tarihinde Kırmızı Toprak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, G.D., gayri meşru ilişki neticesinde hamile kalıp evinin tuvaletinde dünyaya getirdiği kız bebeğini, 3. kattan havalandırma boşluğuna atmıştı. 1. katta oturan Meral Korkmaz adlı kadının, çocuğun ağlama sesini duyması üzerine polisi aramasıyla havalandırma boşluğundan itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerince kurtarılan bebek, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Metrelerce yükseklikten apartmanın havalandırma boşluğuna düşen bebek, aradan geçen zamanda gördüğü tedavilere olumlu cevap verip hayata tutundu. Olaydan sonra aşırı kan kaybettiği için Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin annesi G.D. ise tedavisinin ardından taburcu edilmiş, "kasten bebeğini öldürmeye teşebbüs" suçundan bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:41:09
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 12:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?