3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Halil'den büyük çalım

Trabzonspor, Eskişehirspor'la sözleşme imzalaması beklenen Halil Altıntop ile 3 yıllığına anlaşmaya vardı.

Dün akşam saatlerine kadar Eskişehir'i gezen ve Es Es'le pazarlık masasına oturan milli futbolcu, İstanbul'da Bordo-Mavili kulübün başkanı Sadri Şener'e 'evet' dedi.

Yeni sezona güçlü kadro ile girmeyi planlayan Trabzonspor, son anda Eskişehirspor'un elinden kaptığı Halil Altıntop'la bugün 3 yıllık sözleşme imzalıyor. Milli futbolcu ile prensipte anlaşmanın sağlandığı, bugün yapılacak sağlık kontrolünün ardından resmi mukavelenin yapılacağı duyuruldu. Halil'in transferinde dün hareketli saatler yaşandı.

Tecrübeli futbolcu, önce eşiyle birlikte Eşkişehir'e giderek tesisleri ve şehri gezdi. Kırmızı-Siyahlı takımın Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sportif Direktör Ümit Karan ile bir araya geldi. Başarılı oyuncu için, Eskişehirspor İkinci Başkanı Mesut Hoşcan, "Halil'in menajeri de gelecek. Halil, yarın (bugün) kendini Eskişehirsporlu yapacak imzayı atacak. Eskişehirspor camiasına ve büyük taraftarına hayırlı olsun." temennisinde bile bulundu. Es Es'in hocası Bülent Uygun, futbolcunun İstanbul'da kendilerine imza atacağını müjdeledi.

Deneyimli oyuncu, İstanbul'a iner inmez Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'le bir araya geldi. Bonservisi elinde bulunan Altıntop'u ikna etmeyi başaran Şener, kısa süren görüşmenin ardından futbolcuyla 3 yıllığına anlaştı. Halil-Şener görüşmesine telefonla katılan Teknik Direktör Şenol Güneş de transferde büyük rol oynadı. Güneş'in yıldız oyuncuya, "Senin gibi kaliteli ve beyefendi bir futbolcuya bu takımda her zaman yer var." dediği, Halil'in de, "Hocam yeniden sizinle çalışmak için sabırsızlanıyorum. Trabzonspor'da yepyeni bir sayfa açacağım." cevabını verdiği öğrenildi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Halil Altıntop'un çok kaliteli bir futbolcu olduğunu belirterek, "İkiz futbolcuların birinin iyi, birinin kötü çıkma ihtimali yok. Hamit nasıl Real Madrid'e gittiyse, Halil'in de bizde teknik direktörümüz Şenol Güneş ile birlikte yeniden yükseleceğine inancımız tamdır. Kendisi yarın (bugün) Trabzon'a gelecek. Önemli ve isabetli bir transfer yaptık. Halil tüm camiamıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu. Kariyerinde Kaiserslautern, Shalke 04 ve Eintract Frankurt gibi takımlarda forma giyen futbol starı, bu sabah Trabzon'a gidecek ve Atatürk Köşkü'nde kendisini 3 yıllığına Bordo-Mavili renklere bağlayan imzayı atacak.

Mierzejewski bugün imzayı atıyor

Trabzonspor'un ön protokol yaptığı Adrian Mierzejewski dün İstanbul'a geldi, daha sonra Trabzon'a geçti. Başarılı oyuncu bugün düzenlenecek törenle resmi imzayı atacak. Mierzejewski, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisine geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Polonyalı yetenek, "Biliyorum ki, Türkiye'nin en iyi hocalarından birisi de burada. Son derece mutluyum, her şey çok güzel olacak. En büyük Trabzon." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 18:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?