3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Halk, gençleri ayakta alkışladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Eskişehir’de de törenlerle kutlandı.
Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu’nda devam etti.

Burada Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın okunmasının ardından öğrenciler, günün önemini belirten şiirler okudu. Geçit merasiminin ardından 2 binden fazla öğrencinin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi. Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi halk dansları ekipleri de gösteriler yaptı. Eskişehirliler, gençleri ayakta alkışladı.

Atlı Spor Kulübü’nden stada getirilen 2 at ve jokeyin resmi geçit merasiminde yer almasına, Vali Kadir Çalışıcı tarafından saha içinde görevli öğrenciler için tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle izin verilmedi. Bunun üzerine atlar, getirildikleri karavanla geri götürüldü.

Törenlere babasıyla birlikte komando kıyafeti giyip katılan 2 yaşındaki İlayda Eylül Şahin ilgi odağı oldu. Bu arada saha içinde güneş altında uzun süre bekleyen bir çok öğrenci baygınlık geçirdi. Sedyeyle ambulanslara taşınan öğrencilere ilk müdahale sağlık görevlilerince yapıldı.
Törenlere CHP Eskişehir Milletvekilleri Vedat Yücesan, Mehmet Ali Arıkan, Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, çok sayıda askeri ve mülki erkanla binlerce kişi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?