4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Halk oyunları yarışması start aldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından düzenlenen "21. Bölgelerarası Halk Oyunları Yarışması", Eskişehir'de başladı.

2 gün sürecek olan yarışmaya 13 bölge müdürlüğünden 195'i kız olmak üzere 285 öğrenci katıldı.

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan YURTKUR Eskişehir Bölge Müdür Yardımcısı Eyup Erkurt, yarışmanın 15 Mayıs Cuma günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda artistik (düzenlemesiz) ve stilize (düzenlemeli) kategorilerinde yapılacağını belirterek, "Yarışmada, bölge müdürlüğümüzü Yunusemre, Dumlupınar ve Cumhuriyet yurt müdürlüklerimizde barınan öğrencilerimizden oluşan ekip temsil edecektir. Ekibimiz yarışmaya, 'Eskişehir Kız Yöresi' oyunu ile katılacaktır. Katılım ücretsiz olan yarışmaya tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.

YURTKUR yetkilileri ve yöresel kıyafetli öğrenciler, Vali Mehmet Kılıçlar'ı da makamında ziyaret etti. Yarışmaya katılan ekipler, daha sonra Hamamyolu Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 16:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla ışık IP: 78.164.121.xxx Tarih : 15.05.2009 18:05:36

slm haberi güzel açıklamıssınızda saatini yazmamıssınız. hem bütün vatandaşlar gelebilir yazıyo ama saati yazmıyo. sizce saati eksik değilmi? bence haberci en önemli unsuru atlamış. eksik haber olmuş. BAŞARILAR