5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Hamdi Alkan’dan Büyükerşen’e ziyaret

HAMDİ ALKAN’DAN BAŞKAN BÜYÜKERŞEN’E ZİYARET

19 Mart’ta gösterime girecek olan ‘Dersimiz Atatürk Filmi’nin yönetmeni Hamdi Alkan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Atatürk’ü çocuklara ve gençlere en yalın haliyle anlatmak maksadıyla Turgut Özakman’ın kaleme aldığı “Dersimiz Atatürk” filminin yönetmeni Hamdi Alkan, Başkan Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Cuma günü gösterime girecek olan filmin yapım süreciyle ilgili Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e bilgi veren Alkan, “Çocuklarımıza Atatürk’ü en doğru şekilde anlatmaya çalıştık. Bu film hem canlandırma, hem de belgesel özelliği taşıyor. Önümüzdeki günlerde filmde görev alan oyuncu arkadaşlarımızla birlikte Eskişehir’e gelerek filmi Eskişehirli çocuklarla birlikte izleyeceğiz” dedi.

Alkan’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükerşen ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak Uluönder’in ölümsüz eseri Nutuk’u çocuklarımızın daha rahat anlayabilecekleri hale getirdik ve Eskişehirli çocuklarımıza dağıttık. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarının fazla olmaması göz önüne alındığında Uluönder’i doğru anlatan filmler çok daha önemli hale geliyor. Bu yönü ile çok faydalı bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Başta Turgut Özakman olmak üzere filmde emeği bulunan herkesi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:30:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 23:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?