3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

HAS Parti lideri Eskişehir'de

HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ ESKİŞEHİR'DE

Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bizler siyasi partiler olarak düşman değil, sadece birbirimizin rakibiyiz'' dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'dan Hızlı Tren'le Eskişehir' gelen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Gar'da basın mensublarının sorularını yanıtladı.

 Kurtulmuş bir soru üzerine siyasi partiler olarak düşman olmadıklarını sadece birbirlerinin rakibleri olduklarını belirterek ''8 yıldır partilerin genel başkanları neler konuşuyor? Her haftaya başlarken iktidar ve ana muhalifet parti genel başkanları neler konuşmuş onalara bakıyoruz. Sen merdivene çıkmayı bilmezsin, yok efendim sen ata binmeyi

binmezsin. Recep Efendi, Kemal Bey gibi olan konuşmalar yanlıştır. Bunlar Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yönelik değildir. Bu kutuplaşmadır. Bu kutuplaşmadan oy alacaklarını sanıyorlar. Seçim hız kazandıkça bu kazan daha fazla kaynayacak. Hakaretler olacak. İşte Has partinin ayrıcalığı bu olacak. Biz Türkiye siyasetini yeniden formatlıyoruz derken, Türkiye siyasetinin dilini düzeltecez. Biz siyasi partiler olarak bir seçim yarışında bulunacağız ancak biz siyasi partiler olarak düşman değiliz. Birbirimizin siyasi rakibiyiz. Biz ayrıştırıcı bir üslup değil, birleştirici yol gösterici bir üslup benimsiyoruz'' diye konuştu.

Kurtulmuş, ''Türkiye'de daha öncede de ceza evinden seçilerek Milletvekili olanlar olduğunu belirterek, ''Gönül ister ki, Ergenekon ve Balyoz davaları biran önce sonuçlansın. Bize göre demokrasi bakımından da önemli davalardır. Bu davalarında açık olarak yönetilmesi gerekir. İçerde bulunan tutukluların suçları varsa tutuklu kalmaları eğer suçlarıda yoksa serbest kalmaları lazım. Biz en başından beri savunduğumuz konu bu davalarda siyaset hiç bir zaman yancı olmasın. Kimse savcı ve avukat rolünde olmasın dedik. Ancak bazi siyasiler savcı ve avukat rolüne girdi. Bu meseleler kılınarak Türkiye'de hiç kimsenin aklından ihtilal geçirmeyeceği, geçiren olursa buna yardım edecek kişilerin olmayacağı bir Türkiye'de demokratik bir yapı kurulsun. Bunlar bu zamana kadar yapılsaydı. Bu davalar sonucunda çok güzel sonuçlara ulaşılabilirdi.Ayrıca, Depremin verdiği hasar umulandan daha az olur inşallah.Zor bir süreç, az bir insan kaybı ile japonya kurtulmuş olur. Biz onlara kolaylık diliyoruz'' dedi.

HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ ESKİŞEHİR'DE
HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 12:42:05
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 16:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?