8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Hasta, engelli ve hamilelere sıcak izni

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, aşırı sıcak hava sebebiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kronik hastalığı olanlar ile engelli ve hamile personelin yarın izinli sayılacağını açıkladı.


Vali Kadir Çalışıcı, yaptığı yazılı açıklamada, çarşamba günü hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10-12 derece üzerine çıkarak 35 santigrat dereceye ulaşacağının tahmin edildiğini kaydetti. Eskişehir'de aynı gün nem oranının gündüz saatlerinde yüzde 35, akşam saatlerinden sonra ise yüzde 50 dolaylarında olacağının beklendiğini ifade eden Çalışıcı, "Yine Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, hava sıcaklığında olabilecek artışın, nemdeki artışla birlikte daha fazla etkisi olacağı, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği belirtildi. Söz konusu uyarılar doğrultusunda, valiliğimiz ve İl Hıfzısıhha Kurulu'nca alınan kararla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında memur, işçi ve diğer pozisyonlarda çalışan her statüdeki görevlilerden; kronik hastalığı olanlar, engelliler ve gebeler, 27 Haziran Çarşamba günü izinli sayılacaktır" dedi.


Vali Çalışıcı, kamu kurum ve kuruluşlarında açık havada çalışanların, 27 Haziran'daki çalışma şartları ve çalışma saatlerinin kurum amirlerince düzenleneceğini belirterek, "Bahse konu tarihte kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için kamu amirlerince yeterince personel görevlendirilecektir. Özel işlerinde çalışan kronik hastalar, özürlüler ve hamileler için işverenlerce benzeri tedbirler alınacaktır. Söz konusu hususlara titizlikle uyulması, konuyla ilgili olarak gerekli işlemlerin alınmasını ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim" şeklinde açıklamada bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?