3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Hasta kadın evinde yanarak can verdi

Eskişehir’de, 2 katlı ahşap bir evde çıkan yangında, hasta bir kadın yanarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay İstiklal Mahallesi Şirin Sokak 27 numaralı evde yaşandı. Sobadan sıçrayan kıvılcımın sebep olduğu yangında, 2 katlı ahşap ev kısa sürede alevlere teslim oldu.

İtfaiye görevlilerinin 2 araçla yaptığı uzun çalışmalar sonucu, yangın çevreye sirayet etmeden söndürüldü. Alevler tamamen söndürüldüğünde evin içini kontrol eden itfaiye yetkilileri, Zehra Çim (53) adlı kadının cesediyle karşılaştı.

Evli ve 2 çocuk annesi Çim’in, yürümekte güçlük çektiği ve kulaklarının da ağır işittiği öğrenildi. Olay yerine çağrılan 112 ekibindeki doktorun, her ihtimale karşı evin 2. katının penceresine merdivenle çıkarak yaptığı kontrolde, Zehra Çim’in yanarak hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Bu arada itfaiye görevlileri, kullanılamaz hale gelen evde hayatını kaybeden kadının cesedini çıkarmak için çökme tehlikesi bulunan ikametin üst kattaki penceresinin demir korkuluğunu kesti.

Ardından 4 itfaiye eri, cesedi bir battaniyeye sararak yangın merdiveni aracılığıyla evin penceresinden dışarıya çıkardı. Ancak olay yerine Tepebaşı Belediyesi’nden istenen cenaze aracı 1 saat geç gelince, ceset itfaiye aracı üzerinde bir süre bekletildi.

Emniyet yetkililerinin uyarılarının ardından, cenaze aracının olay yerine gelmesiyle ceset itfaiye aracının üzerinden polis memurlarının da yardımıyla güçlükle aşağıya indirildi. Zehra Çim’in cesedi, daha sonra otopsi için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yangından sağ kurtulan maktulenin kocası Eyüp Çim (59), polise verdiği ifadesinde, "Kiracı olarak kaldığımız evin 2. katında eşimle oturuyorduk. Komşularım kapıyı çalarak ’eviniz yanıyor’ dedi. Alt kata indiğimde mutfak kapısını açtım ve alev topu üzerime geldi. Kendimi dışarıya attım, ancak eşim kaçamadı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2005 Pazar 14:00:35
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 16:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?