3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Hastane karanlıkta kaldı!

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yaşanan şartel sorunu nedeniyle elektrikler kesildi.

Kentte şartel bulamadıkları için sorunu çözemeyen yetkililer, hastaları başka hastanelere nakletti.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Eskişehir Devlet Hastanesi'nin elektrik tesisatında sorun çıktı. Elektriğin bir kaç kez gidip geldiği hastanede, sorunun şalterde olduğu belirlendi. Eskişehir'de şalter bulamayan hastane yönetimi, civar illerde arama yaptı.

Şalter arızası nedeniyle jeneratörün de devreye girmemesi üzerine yetkililer, 112 Acil Servis ekipleriyle hastaları kentteki diğer hastanelere nakletti. Bu arada hastanedeki tıbbi malzemeler ve kan gibi ürünlerde başka hastanelere gönderildi.

Öte yandan hastaneye gelen vatandaşlar da diğer hastanelere yönlendirildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Kazım Sarıcı, hastanede bir şartel problemi yaşadıklarını belirterek, hastanenin trafo ve şartellerinin ikisinin birden arıza yaptığını kaydetti.

Sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade eden Sarıcı, şöyle konuştu:

''Ancak, şehirde şartel yok. Koca şehirde bu şartel yok. Bursa'dan gelecek, acil bir şekilde yola çıktı. Onu takınca problem çözülecek. Önemli olan bizim için şu anda hastalarımızın güvenliği. Acil servisimizi Kadın Doğum Hastanesine taşıdık. Dolayısıyla acil, röntgen ve laboratuvar hizmetlerimizi veriyoruz. Yoğun bakım hizmetlerinde sıkıntı olacak hastaları diğer hastanelere transfer etmiş durumdayız. Dolayısıyla şu anda ciddi bir problem görünmüyor. Problem şartel olunca jenaratör olsa bile bir şey anlam ifade etmiyor. Açıkçası şimdi şartel bekliyoruz. Bundan sonra 10 tane şartel alacağım. Belki ihtiyacı olan birisi olur. Yani bunu ben mi yedeklemeliyim anlayamadım. Şu anda acil bir sıkıntımız yok. Zaten hazırlıklıydık böyle durumlara.''

Sarıcı, sorunun akşam yağan yağmurla ilgisinin olmadığını belirterek, ''Çünkü şarteller kapalı mekanda. Bursa'dan 'şarteli sabah getiririz' dediler. Biz de 'şimdiden yola çıkın getirin' dedik. Çok pahalı bir şey de değil. Koca şehirde olmaması enteresan. Bizi oldukça üzdü'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:00:18
Güncelleme :12 Ekim 2011 Çarşamba 14:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?