6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Hastanede gizli kamera skandalı!

Eskişehir'de, Yunus Emre Devlet Hastanesi beyin cerrahi polikliniklerinde bir kutu içine gizlenmiş 3 adet gizli kamera ve ses kayıt sistemi bulunması herkesi şok etti.

Gizli kameraların muayene sedyesine doğru yönlendirilmiş olması da hastaların muayene edilirken görüntülendiğini ortaya çıkardı. Alınan bilgiye göre, beyin cerrahi polikliniklerine hafta sonu temizlik için gelen sekreterin, kalorifer ile pencere arasında bir kutu dikkatini çekti.

Sekreterin hastanenin teknik servisine kutuyla alakalı bilgi vermesi üzerine polikliniklere gelen görevliler, kendileri böyle bir elektrik sistemi yapmadıklarını söyleyerek kutuyu açtı.

Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen teknik elemanlar, 3 ayrı yerde kutu içinde bir kamera ve ses kayıt sistemi olduğunu tespit etti. Kabloları
kontrol eden ekipler, sekreterin kullandığı bilgisayardan elektrik alan sistemin kablosuz internet aracılığıyla başka bir bilgisayara kayıt yaptığını belirledi. Ancak bu bilgisiyarın nerede olduğu tespit edilemedi.

Olayın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne bildirilmesiyle araştırma başlatan ekipler, gizli kamera sistemiyle ilgili tüm donanımları sökerek incelemeye aldı. Bu arada poliklinik koridorlarında muayenehaneye giren kişilerin kayıtlarının bulunduğu güvenlik kamerası kayıtlarına da el konuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Yunus Emre Devlet Hastanesi yetkilileri bunun bir komplo olduğunu iddia ederken, kameralar karşısına geçmekten kaçındıkları gözlendi. Eskişehir Tabibler Odası ise olayla alakalı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?