8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Hatalı parka 'inekli' çözüm

Eskişehir'de son yıllarda artan araç sayısına bağlı olarak yaşanan hatalı park sorunu yetkilileri ilginç önlemler almaya yöneltti.

Alınan bilgiye göre, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü özellikle kent merkezinde yaşanan hatalı araç parklarını önlemek için çalışma başlattı.

Eskişehir'de 2002'de 120 bin olan araç sayısının geçen yıl 160 bine çıkması yetkilileri, düzenli park konusunda vatandaşları uyarmaya yöneltti. Valilik, yanlış yere park ederek trafiği aksatan ve vatandaşları zor durumda bırakan araç sahipleri için bilgilendirici ve uyarıcı yayınlar yaptı.

Basın ve yayın organları aracılığıyla soruna çare arayan Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünün katkılarıyla kentte ''Trafik Seferberliği'' adı altında kampanya başlattı. 

Bu kapsamda özellikle ana arterlerde hatalı park yapan araçların anında cezalandırılacağını bildiren Valilik, bir yandan da araç sahiplerini oto parkları kullanmaya çağırdı. Trafik polisleri, sadece ağustos ayında hatalı park ettikleri belirlenen 2 bin araca yaklaşık 80 bin YTL ceza kesti.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi de cadde ve sokaklara yapılan hatalı parkların neden olduğu sorunları gösteren ilanlar hazırladı ve çeşitli bölgelerdeki reklam panolarına astı.

''PARK YASAĞI NEDİR BİLMEM''

Büyükşehir Belediyesi park sorununu çözmek için son olarak üzerinde uyarıcı yazılar ve trafik kuralları işaretleri bulunan inek heykelleri yerleştirdi.

''Ben ineğim istediğim her yere park ederim'', ''Park yasağı nedir bilmem'' ''Trafik kurallarına uymayan bana benzer'' gibi yazıların yer aldığı inek heykelleri, hatalı parkların sık yapıldığı bölgelere yerleştirildi.

Uyarıcı yayınlar, trafik seferberliği, ilanlar ve inek heykelleriyle hatalı park sorununu çözmeye çalışan yetkililer, özellikle sürücülerden bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 13:28:54
Güncelleme :6 Eylül 2007 Perşembe 13:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?