6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Hava değişiklikleri hasta ediyor

Eskişehir Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen, hava koşullarındaki ani değişimin üst solunum yolu enfeksiyonları için risk oluşturduğunu belirtti.

Eskişehir Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen, hava değişikliklerine karşı C vitamini bakımından zengin sebze ve meyvelerden tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Bol bol sıvı gıdalar alınmalı, dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir. Özellikle çocuklarımızın vücut direncini artırmak için her öğünde dengeli ve düzenli yemek yemelerini ve mutlaka kahvaltı yapmalarını sağlamalıyız. Yapılan çalışmalar sigaranın C vitamininin yararlarını azalttığını ve solunum yolu savunma sistemlerini bozduğunu göstermiştir. Bu sebeple sigara kesinlikle içilmemeli, içilen yerlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca bulaşıcı hastalıklar yakın temasla geçebileceğinden kalabalık ortamlarda uzun süre bulunulmamalıdır. Mikroplar kapalı alanlarda bir süre kalabileceğinden bulunduğumuz ortamları sık sık havalandırılması sağlanmalıdır" dedi.

Hava değişimlerine dikkat ederek uygun giysilerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Özmen, "Aşırı yorgunluk, stres ve uykusuzluktan kaçınılmalıdır. Tüm hastalıklardan korunmada olduğu gibi genel temizliğe dikkat edilmelidir. El yıkama ve kişisel hijyen, hastalıkların bulaşmasının önlenmesinde en etkili yöntemdir. Bütün bu önlemlere rağmen hava değişimlerinden etkilenip hasta olunabilir. Bu durumda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı, verilen tedavi ve önerilere uyulmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?