3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Havacılar sertifika aldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Motor Bölümü öğrencilerine, 38. dönem eğitim programı sonunda sertifika verildi.

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Motor Bölümü öğrencileri, Türkiye Uçak Motor Sanayi A.Ş. (TEI-TUSAŞ) tarafından düzenlenen 'Üniversite-Sanayi İşbirliği COOP Eğitim Programı'na katılarak sertifika almaya hak kazandı.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar, eğitimin öğrenciler için önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin okulda aldıkları küçük ölçekteki uygulamaları büyük yapım ve üretim tesisinde gördüklerini söyledi. Cavcar, "Öğrenciler, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.'deki eğitimlerde sadece uçakların motorlarının bakımı ve parçalarının üretimi ile ilgili pratiklerin yanı sıra havacılık alanında üretim yapan büyük bir kuruluşun nasıl işlediğiyle ilgili pratik bilgi de kazanıyorlar" dedi.
Cavcar, öğrencilerin mezun olduktan sonra aldıkları sözkonusu sertifikaların iş bulma da büyük bir etkiye sahip olduğunu sözlerine ekledi.

TUSAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Ersin Özkan ise, öğrencilerin 3 aylık bir eğitim dönemini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandıklarını açıklayarak, "Bu eğitim programı 183 saat sürmektedir. Üç aylık eğitim döneminde bir uçak motorunun sökümü, montajı ve test çalışmalarını pratik olarak fabrikamızda gördüler. Bizim üniversite sanayi işbirliğimiz, yani COOP program birliğimiz 20 yıldır devam etmekte. 1989 yılında yapılan üniversite sanayi işbirliği anlaşmasına bağlı olarak hiç aksamadan 38 dönemde toplam 422 öğrencinin mezun olmasıyla bu program sonuçlandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 21:24:06
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 21:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?