4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Havuzda ölüme taksitli ceza!

SULAMA HAVUZUNDA 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNE 24 AY TAKSİTLİ CEZA

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde, havuzda yüzdükten sonra elektrik kablosuna temas edip akıma kapılan 2 kardeşin ölümüne sebep oldukları iddiasıyla yargılanan 2 Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü çalışanına, 24 ay taksitle ödenmek üzere 18'er bin 200'er lira para cezası verildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, tutuksuz yargılanan şef Yakup S. (37) ile elektrik teknisyeni Kurtca B. (46), bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, 2 sanığa kestiği 18 bin 200'er TL'lik para cezasının 24 ayda ödenmesine hükmetti.

Mahmudiye ilçesinde yaşayan Onur (10) ve ağabeyi Bahadır Söğüt (14), bir arkadaşlarıyla 4 Eylül 2007 tarihinde serinlemek için Işıklar Mahallesi Bent Başı mevkiindeki Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nün sulama havuzuna girmişti. Söğüt kardeşler ile arkadaşları burada bir süre yüzdükten sonra sudan çıkıp şakalaşmaya başlamıştı. Onur Söğüt, bu sırada iki su pompası arasında kopan elektrik kablosuna temas edince akıma kapılmıştı. Kardeşini kurtarmak isteyen Bahadır Söğüt de elektrik teline temas edince

akıma kapılmış, iki kardeş olay yerinde hayatını kaybetmişti. "Taksirle ölüme sebep olma" suçundan Mahmudiye Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar Yakup S. ve Kurtca B. ile ilgili olarak görevsizlik kararı verilmesinin ardından, davanın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verilmişti.

SULAMA HAVUZUNDA 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNE 24 AY TAKSİTLİ CEZA
SULAMA HAVUZUNDA 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNE 24 AY TAKSİTLİ CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 15:51:05
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 17:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?