4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Hayırsever vatandaşa plaket

Eskişehir'de, okul yapımı için arsa bağışlayan hayırsever bir kadına törenle teşekkür plaketi verildi.

Sultandere Mahallesi 75. Yıl Konutları'nda bulunan ve arsası Hacı Feride Koruyucu (89) tarafından bağışlanan Hacı Feride İlköğretim Okulu’nda düzenlenen plaket töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, "Eğitim her şeyin önündedir. Eğitime yapılan yatırımlar önemli. Bizim için hayırseverler kutsaldır. Hayırsever Hacı Feride Koruyucu gibi hayırseverlerin başka hayırseverlere örnek olmasını diliyorum. Bu güzel okulumuz, artık Hacı Feride Koruyucu adıyla anılacaktır. Okulumuzun Sultandere Mahallesi'ne hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, hayırsever Hacı Feride Koruyucu'ya da teşekkür ediyorum" dedi.

1999 yılında Emek Mahallesi'nde adına okul yapılması karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne arsa bağışında bulunan ve Eskişehir Valiliği'nce Sultandere İlköğretim Okulu'na adı verilen hayırsever Hacı Feride Koruyucu ise, "Çocuklarımı çok okutmak istedim. Fakat yokluk ve o zamanın şartlarından dolayı fazla okutamadım. Ben en iyi yatırımı, eğitime yapılan yatırım olarak görüyorum. İnşallah, bu okulda üstün başarılı öğrenciler yetişir ve devletimize, milletimize hayırlı olurlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ballı, Koruyucu'ya teşekkür plaketini verdi. Törene Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Odunpazarı Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 18:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?