6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Hayırseverden yaşlı adama şefkat

Eskişehir'de emekli maaşından kredi çektikleri öne sürülen çocuklarının sokağa terk ettiği yaşlı adamı, donmaktan hayırsever bir vatandaş kurtardı.

İşçi emeklisi S.G. (67), yanında kaldığı çocuklarının bankadan kredi çekme taleplerini kıramadı. Maaşı üzerinden kredi çeken çocukları, bir süre sonra S.G.'yi sokağa terk etti.

Gidecek yeri olmadığı için günlerce sokaklarda gezen talihsiz adamı fark eden hayırsever bir vatandaş, soğuktan donmak üzere ve hasta olan yaşlı adamı evine götürdü.

Sağlık Müdürlüğü Muhtaç Ailelere Yardım Programı (MUYAP) yetkililerine haber verilmesi üzerine, S.G. 112 Acil Servis ambulansıyla götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yatırılarak tedavi altına alındı.

MUYAP Koordinatörü Abdil Ateş, yaptığı açıklamada, "Hastamızın sağlık durumu iyi değildi. Hastanemizde tedavisi yapılıyor. Yakınları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Gidecek yeri de olmadığı için ilgili bir heyet raporunun çıkmasının ardından kendisini huzurevine yatırılması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne havale edeceğiz. Ancak doktorları hastanın durumunun kritik olduğunu, hayati tehlikeyi atlatamadığını bildirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?