5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Hedef; Avrupa Şampiyonası

U19 MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDEŞ, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

U19 Milli Takımı Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Eskişehir'de oynanacak Elit Tur maçlarını kazanıp grubu birinci bitirerek Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini söyledi.

14-19 Nisan tarihleri arasında Eskişehir'de oynanacak UEFA Avrupa U19 Şampiyonası Elit Tur maçları öncesinde Eskişehir Saffron Hotel'de basın toplantısı düzenleyen Özdeş, köklü bir futbol kültürü ve sevgisi olan Eskişehir'de bu organizasyonun gerçekleştirilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Kemal Özdeş, Eskişehir'deki maçlar sonunda grubu birinci bitirdikleri takdirde 18-30 Temmuz 2010 tarihlerinde Fransa'da yapılacak 19 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na katılacaklarını ifade ederek,

"Önceliğimiz, ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi ve fair-play ruhunun kazanmasını sağlamaktır. Hedefimiz ise, gruptan birinci çıkarak ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil etmektir. Eskişehir halkının coşkulu taraftarının, sembol olmuş bando takımını maçlarımıza bekliyoruz. Onları yanımızda hissetmek istiyoruz. U19 Milli Takımı'nda oynayan oyuncuların, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda oynaması da en büyük hedefimiz" dedi.

U19 Milli Takımı'nın çok karakterli ve yetenekli oyunculardan kurulu olduğunu kaydeden Teknik Direktör Özdeş, "Buradaki turnuvaya katılan İspanya, Norveç, Azerbaycan milli takımları üç farklı futbol ekolünün temsilcileri. Maçların zevkli geçeceğini tahmin ediyoruz. Bu gruptan birinci çıkacak güçteyiz. Bunun bilincindeyiz. Umarım da bunu gerçekleştireceğiz. Çok yetenekli bir takımız. Biz burada birinci olmak istiyoruz. Rakiplerimizi yenmek istiyoruz. Buna inancımız tam. Çekindiğimiz takım yok.

Rakiplerimize baktığımız zaman İspanya takımının genel potresi, daha çok Barcelona kökenli bir milli takım oluşturmuşlar. Rakiplerimiz bizimle uyum sağlıyor. Bizim de beş, onların da beşer tane birinci ligde oynayan oyuncuları var" diye konuştu.

Kemal Özdeş, "Yeni A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in U19 takımına bakışı nedir?" şeklindeki soruyu ise, "A Milli Takım Teknik Direktörü, henüz göreve başladı. Genel direktörümüz Ersun Yanal ile görüşmemiz oldu. Onunla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Federasyonun yeniden yapılandırma stratejileri çerçevesinde dünyada en önemli, en gelişmiş futbol ülkelerinden biri olacağımıza inancımız tamdır" diye yanıtladı.

Öte yandan birinci tur elemelerinde Almanya, Moldova ve Lüksemburg ile birlikte yer aldığı grubu 7 puanla birinci sırada tamamlayarak Elit Tur'a yükselen U19 Milliler, 2009-2010 U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 4. Grup'taki ilk maçında yarın Azerbaycan ile karşılaşacak. Maç, Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak. Günün diğer maçında ise İspanya ile Norveç karşı karşıya gelecek.

U19 MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDEŞ, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 15:16:04
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 19:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?