3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Hediye bahanesiyle dolandırdılar

Eskişehir'de bir kişi, hediye verme bahanesiyle evine gelen kişilerce dolandırıldığını iddia etti.

73 yaşındaki Mustafa Çömlekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay günü dişlerini çektirdiğini ve konuşmakta güçlük çektiğini belirterek, daha önceden alışveriş yaptığı bir işyerinden bazı kişilerin evine geldiğini söyledi.

Sözkonusu kişilerin düzenli ödemeler sebebiyle kendisine hediye vermeye geldiklerini söylediğini ifade eden Çömlekçi, "Hediye vereceklerini söylediler. Satış yapacaklarını değil.

Tansiyon ve şeker ölçme, masaj aleti gibi sağlık malzemelerini bana satmışlar. Sağlık elemanlarının beni kontrol edeceklerini söylediler. Telefonlarını bıraktılar. Vazgeçersem, sözkonusu numarayı aramamı ifade ettiler. Sürekli aradım, ama beni oyaladılar.

Daha sonra 'satılan mal geri alınmaz, bizi rahatsız etmeyin' dediler. Torunlarım satış yapan işyerine gitti. Malları alamayacaklarını söylediler. İtiraz süresi geçtiği için kabul etmediler.

Beni oyaladılar. Pek çok kişiyi böyle kandırmışlar. 20 TL peşinat vermiştim. Geri kalan borcu taksit yaptılar. Bir aylık maaşım gitti. Özellikle yaşlıları seçiyorlar. Boş senete imza attırmışlar.

Benim canım yandı, başka kimsenin canı yanmasın. Yetkililer, bunun önlemini alsın. Kapıdan yapılan satışların önüne geçilsin" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?