5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Hekimlik mesleğine taze kan

ESOGÜ'DE TIP ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET SEVİNCİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 160 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

ESOGÜ Kapalı Spor Salonu'nda yapılan mezuniyet töreninde konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, hekimlik mesleğinin devleti ve milleti ayakta tutan sağlık sisteminin temel unsurlarından olduğunu belirterek, "Tıp bilimi baş döndürücü bir hızla ilerlemekte, tıp bilimi bilgilerine her gün yenilerini eklenmektedir. Tıp dünyasında yaşanan değişime ve gereksinimlere paralel olarak tıp eğitim sisteminin geliştirilmesi gerekliliği iyice belirginleşti. Tıp dünyasındaki gelişmeler bizi de etkiledi. Bilimsel ve mesleki etik ilkelerini benimsemiş, çağdaş tıp teknolojisini kullanabilen hekimler yetiştiriyor. Sağlık sektöründe hizmet vermek büyük sorumluluk ister. Çok önemli ve değerli olan hatta yapmayı affetmeyen tıp mesleğinde insanlığa en iyi hizmet sunmayı görev edinilmelidir. Mezunlarımızın en son teknolojileri yakından takip etmeli ve bilimin ışığında kendini yetiştirmelidir" dedi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç da, ESOGÜ Tıp Fakültesi'nin kurulduğu günden bu güne yaklaşık 4 bin hekim ve bine yakın uzman yetiştirdiğini belirterek, "Hekimlik mesleği insan bedenine müdahale etme bilgisi ve yetkisine sahip tek meslektir. Hekimlik mesleği, dünyada var olan sanatların en yücesi, en kutsalı ve en zor mesleğidir. Hekim mesleğini uygularken bir sanatkar duyarlılığı, inceliği ile bilgisine sevginin, hoşgörüsünü ve iyi niyetini katarak yapar. İyi hekimlik kurallarını kağıda dökmek imkansız. Bu nedenle tıp eğitimi zordur" diye konuştu.

Kılıç, ardından mezunlara hekimlik yemini ettirdi. Ardından rektör Tekin, ESOGÜ Tıp Fakültesi 31'inci dönem birincisi Canan Uzun'a diplomasını verdi. Uzun, yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören, mezunların kep atmalarının ardından sona erdi.

ESOGÜ'DE TIP ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 14:58:02
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 18:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?