8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Hemzemin geçitte tren kamyona çarptı

Eskişehir'de, bir yolcu treninin hemzemin geçitte hızlı tren inşaatı için hafriyat taşıyan kamyona çarpması neticesinde 1'i ağır 3 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Haydarpaşa Tatvan seferini yapan makinist Murat Yıldırım idaresindeki 11532 sefer sayılı Van Gölü Ekspresi, Eskişehir merkeze bağlı Karagözler köyü hemzemin geçidinde Davut Altun yönetimindeki hızlı tren inşaatına hafriyat taşıyan 06 BG 2499 plakalı kamyona çarptı. Kazada, kamyon şoförü Davut Altun ile makinist yardımcıları Kemal Özkan ve Cengiz Uçkun yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekibi tarafından ambulansla kaldırıldıkları Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kamyon şoförünün sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi. Bazı yolcuların da çarpmanın etkisiyle hafif şekilde yaralandıkları öğrenildi.


Bu arada, tren yoluna devrilen kamyon ve kasasındaki kayalar yüzünden İstanbul-Eskişehir demiryolu ulaşıma kapandı. Yolcular, bir süre kaza mahallinde beklemek zorunda kaldı. DDY ekipleri, tren yoluna devrilen kamyon, kaya parçaları ve hurda yığınına dönen lokomotifi ile vagonlarını çekmek için çalışma başlattı.


Kaza mahallinde incelemelerde bulunan DDY Eskişehir İşletme Müdürü Özkan Kumyalı, kamyonun hemzemin geçitten kontrolsüz bir şekilde geçmesi sebebiyle kazanın meydana geldiğini söyledi. Yolcular ile yaralı makinist yardımcıları ise, büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini ifade etti.
Kazayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 03:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?