6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Hırsız, oturup ev sakinlerini bekledi

Eskişehir'de çalacak bir şey bulamadığı evde 1.5 saat bekleyip, lise öğrencisi genç bir kızın cep telefonu ve parasını bıçak zoruyla gasp ettiği öne sürülen sabıkalı hırsız, aynı mahalleye geri gelince polisler tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, lise 4. sınıf öğrencisi A.K. (17) evine girdiği esnada ikamette bulunan bir kişi, eliyle ağzını kapatıp bıçak zoruyla cep telefonunu ve 5 YTL'sini gasp etmişti.

Ardından evin telefon kablosunu kesen gaspçı, daha sonra kaçmıştı. Polise başvuran A.K., "İlk önce ağzımı kapatan elin ağabeyime ait olduğunu düşündüm. Eli itekleyerek geri döndüğümde, 25 yaşlarında bozuk Türkçe ile konuşan erkek bir şahsı gördüm. Elinde bıçak vardı. Bana zarar vermeyeceğini söyleyip, telefonumu istedi. Bunun üzerine bende cep telefonumu verdim. Daha sonra yerdeki çantamı açıp, cüzdanımdaki 5 YTL'yi aldı. Beni tehdit etti. Telefonun bağlantı noktasını keserken 1.5 saattir evde bulunduğu, dışarıda arkadaşının beklediğini, gidip geleceğini söyleyerek dışarı çıktı. Bir süre sonra bende polisi aradım" diye ifade verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, eşkali belirlenen gaspçının yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada aynı mahallede devriye gezen polisler, eşkale uyan şüpheli B.Ö.’yü (22) takibe aldı. İnşaatta yakalanarak gözaltına alınan gencin üzerinde, gasp edilen cep telefonu ele geçirildi.

Hırsızlıktan sabıkalı, işsiz olduğu öğrenilen B.Ö., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakkında düzenlenen suç dosyalarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de çalacak bir şey bulamadığı evde 1.5 saat beklediği genç bir kızın cep telefonu ve parasını bıçak zoruyla gasp ettiği öne sürülen kişi, ikametin telefon kablosunu kestikten sonra kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, A.K. (17) evine girdiği esnada ikamette bulunan kimliği meçhul gaspçı, eliyle ağzını kapattığı genç kızın bıçak zoruyla cep telefonunu ve 5 YTL'sini gasp etti.

Ardından evin telefon kablosunu kesen gaspçı, daha sonra kaçtı.

Polise başvuran A.K., "İlk önce ağzımı kapatan elin ağabeyime ait olduğunu düşündüm. Eli itekleyerek geri döndüğümde, 25 yaşlarında bozuk Türkçe ile konuşan erkek bir şahsı gördüm. Elinde bıçak vardı. Bana zarar vermeyeceğini söyleyip, telefonumu istedi. Bunun üzerine bende cep telefonumu verdim. Daha sonra yerdeki çantamı açıp, cüzdanımdaki 5 YTL'yi aldı. Beni tehdit etti. Telefonun bağlantı noktasını keserken 1.5 saattir evde bulunduğu, dışarıda arkadaşının beklediğini, gidip geleceğini söyleyerek dışarı çıktı. Bir süre sonra bende polisi aradım" dediği öğrenildi.

Eşkali belirlenen gaspçının yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:31:42
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 19:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?