8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Hurdalıktaki yangın evlere sıçradı

Eskişehir'de, bir hurdalıkta başlayan yangın 2 eve sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürülen yangında, evinin yandığını gören bir vatandaş göz yaşlarına boğuldu.

 
Edinilen bilgiye göre, Orhangazi Mahallesi Kütahya karayolunda tonlarca tahta ve araç lastiklerinin bulunduğu bir hurdalıkta yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Kısa sürede büyüyen ve yaklaşık 10 metreye yükselen alevlerin, hurdalığın yanında bulunan işyerleri ile evlere sıçramaması için ekipler yoğun çaba sarf etti.

Ancak, alevler çevredeki iki eve sirayet etti. Yangına, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlara ait çok
sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Bu arada bazı vatandaşlar, bahçe hortumları ile alevlere su sıktı. Bazı vatandaşlar ise, alevlerin yayıldığı alan yakınında bulunan otomobilleri iterek uzaklaştırdı. Yangında, alevlerin işyerine ulaşacağı endişesi yaşayan işletme sahipleri, vatandaşların yardımı ile eşyalarını yol kenarına çıkardı.


Bu esnada, evinin yandığı haberini alarak olay yerine gelen bir vatandaş, gördüğü manzara karşısında çaresizlik içinde gözyaşlarına boğuldu. Ağlayan şahsı, komşuları güçlükle yatıştırdı. Çocukların ateşle oynamaları sonucunda çıktığı tahmin edilen ve yaklaşık 1.5 saat süren yangın güçlükle söndürüldü. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 18:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?