3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

'Hürriyet Treni' Eskişehir'de

HÜRRİYET TRENİ ESKİŞEHİR'DE

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Hürriyet Treni’yle çıktığı Türkiye turunda yirmi birinci durağı Eskişehir oldu.

DASK’ın Eskişehir Gar binasında düzenlediği etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Kadir Çöpdemir katıldı.

DASK’ın trendeki deprem simülasyon vagonunda Eskişehirlilerle buluşan Kadir Çöpdemir deprem ve zorunlu deprem sigortasına dikkat çekti. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdikleri etkinlikte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) eğitmenleri de seminer verdi. Katılımcılar, simülasyon vagonunda 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini yaşayarak deprem anında neler yapmaları gerektiğini öğrendiler.

Kadir Çöpdemir konuşmasında izleyicileri depreme karşı önlem almaya çağırarak “Ayağımızın altındaki yer sallantıda. Her gün ülkenin farklı yerlerinden deprem haberleri geliyor. En son Simav sallandı ama Türkiye’nin yarısı hissetti. Simav’daki yıkımların acısı hepimizi üzdü. Hiç birimiz bu riskten muaf değiliz. 70 milyon nüfusu başka yere taşıyamayacağımıza göre davranışlarımızı değiştirmemiz lazım. Herkes depreme karşı önlemini alsın, depremden sonra açıkta kalmamak için zorunlu deprem sigortasını yaptırsın” dedi.

HÜRRİYET TRENİ ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 14:36:02
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 16:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?