9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

İçme suyu şebekesi törenle hizmette

Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Doğançayır Beldesi'nde, imece usulüyle yaptırılan içme suyu şebekesi törenle hizmete girdi.
 
Doğançayır'da düzenlenen törende konuşan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, gençlik döneminde Seyitgazi İlçesi'nde kaymakamlık yaptığını anlatarak, "Doğançayırlılar ile kaymakamlığım döneminde tanışmıştım. O zamanlarda çok çalışkan ve münevver insanlardı. Doğançayır'da imece usulu yapılan yatırımların en güzel örneği uygulanmış, herkes burada elini taşın altına sokmuş ve 'nettik-ettik içme suyunu gettik' demişlerdir. Burada siyasi görüşler ne olursa olsun, toplum menfaatleri ön plana çıkarak, herkes karınca kararınca yardımda bulunarak, güzel bir yardımlaşma örneği sergilendi. Emeği geçen herkese Eskişehir Valisi olarak teşekkür eder, içme suyunun Doğançayırlılar'a hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.
 
Çalışıcı, daha sonra emeği geçenlere şükran plaketi verdi. Doğançayır Belediye Başkanı Kemal Ulukoca da, Vali Kadir Çalışıcı'ya yardımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

Törene CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Seyitgazi Kaymakamı Osman Okay, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Pekak, İl Genel Sekreteri Cafer Odabaşı, Pancar Kooperatifi Başkanı Halil Ünal, İl Genel Meclis üyeleri ve belde halkı katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 16:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?