4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

İhale operasyonuna 16 gözaltı

Eskişehir'de düzenlenen operasyonda, 4 ilde ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen 16 kişi yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 1'i kadın 10 kişi adliyeye sevk edilirken, 6 kişi serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir, Bilecik, Konya ve Isparta'da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan temizlik ve yemek ihalelerine anlaşarak katılmak suretiyle ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde ihbar alan polis, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Konya'da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında düzenlenen 14 ihaleye fesat karıştırdıkları belirlenen 16 zanlı; Eskişehir, Bilecik ve Isparta'da düzenlenen ''Temizlik-26'' operasyonuyla yakalandı.

Zanlılara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, şahısların ihalelerde kullandıkları başka firmalara ait ihale dokümanı ve kaşeler ele geçirildi. Yakalanan 6 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Diğer zanlılar K.K., İ.Y., A.K., İ.Y., Z.B., M.G., İ.K., M.K., N.D. ve E.T. ise adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 14:11:58
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 14:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 78.52.73.xxx Tarih : 25.03.2009 14:43:08

VAH BENIM GÜZEL ÜLKEM SENI NE HALLERE GETIRDILER , BAGRINDA BINLERCE SEHIT YATARKEN, BU KAN SÜLÜKLERI SENI NE HALE GETIRDILER .TÜRKIYE ARTIK YOLSUZLUKLAR ,AHLAKSIZLAR ÜLKESI DURUMUNA GELDI  YAZIKLAR OLSUN . BU MEMLEKETIN DÜZELMESI ICIN COK KATI CEZALAR VERILMESI GEREKIYOR CINI VEYA  IRANI ÖRNEK ALSINLAR DEVLETE ZARAR VERENIN KELLESINI HEMEN ALSINLAR