4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

İki kardeşin seçim yarışı!

Eskişehir'in Kaymaz beldesinde yeniden aday gösterilen Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Belediye Başkanı Mustafa Akkuş'a, vaatlerini yerine getirmediğini iddia ettiği lokantacı ağabeyi Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) rakip oldu.

Nüfusu bin 600 olan ve 29 Mart mahalli seçimlerinde bin 60 seçmenin oy kullanacağı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz beldesinde, belediye başkanlığına aday olan iki kardeş birbiriyle yarışıyor. Geçen seçimlerde AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Akkuş, 29 Mart seçimlerinde ikinci dönem için aynı partiden yeniden aday oldu.

Akkuş'un icraatlarını eleştiren lokanta sahibi ağabeyi Ömer Akkuş ise MHP'den başkan adaylığına soyundu. Beldede belediye başkanlığı için birbirine rakip olan
Akkuş kardeşler, gazetecilerin birlikte poz verme teklifini reddetti.

Ağabeyine şans vermeyen ve favorinin yine kendisi olduğunu öne süren Kaymaz Belediye Başkanı Mustafa Akkuş, "MHP'nin adayı da benim büyük biraderim. Ona bir şey demeyeceğim. Bu, bir yarıştır. Demokrasiye inanıyorsak herkes burada aday olabilir. Bunu göz ardı etmemek lazım. Bunlar olağandır, saygıyla karşılıyorum. Kardeşim olmaz, başka birileri de olur. Şu anda burada üç parti bayrak yarışına gireceğiz. Önde olan kazansın diyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Kaymaz ve ülkemiz için hayırlısı olsun. Bizler ipi göğüsledik, bayrağı sonuna kadar taşıyacağız. İnanıyorum ki, burada çıtayı yükselterek bir kez daha göreve geleceğiz. Her şey Kaymaz için. Bundan sonra da elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Ailede ağabeyinin kendisine rakip olmasının tepkiyle karşılanmadığını ifade eden Akkuş, "Aile içerisinde demokrasiye inanan insanlarız. Ben nasıl aday oluyorsam herkes olabilir. İnsanlar, bilemiyorum artık yanlış bir şey de söylemek istemem, görünen her şeyi kendi kendisine oluyor zannediyor. 'Çamur at, izi kalsın' misali, karalama politikaları da var. Zaten siyaset böyledir. İyi, başarılı, bu işi götürecek olan kazansın. MHP ile AK Parti açısından pek fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ben burada, sol ağırlıklı bir yerde yüzde 52 oyla göreve geldim. Bizim tabii burada bir sülale ağırlığımız var. AK Parti'nin, iktidar olmanın da bir ağırlığı var. O yüzden yerel yönetimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin burada oy potansiyeli çok düşük. MHP'nin geçen seçimlerde yüzde 10'luk bir oyu vardı. Bu yükselmez mi? Yükselebilir ama ağabeyimin şansını maalesef göremiyorum" diye konuştu.

"AKRABALARIN ÇOĞUNUN OYUNU YİNE BEN ALACAĞIM"

Mustafa Akkuş, kendini yine favori gördüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
"Herkes kendini favori görür. İddia ediyorum, iktidar ve benim belediye başkanlığı yapmış olmamın avantajıyla inşallah tekrar bir çıta daha yükselterek göreve geleceğiz. Geçen seçimde sol kesimden de MHP'den de oy aldık. Bana Kaymaz'da herkes oy verdi. Muhakkak sülale oyu da vardır ama yine büyük çoğunluğunun oyunu alacağıma inanıyorum. Kaymaz'da çok şükür eksik diyebileceğimiz bir yerimiz yok. Ayağımızın çamura değeceği bir yer yok. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. 4-5 projemiz daha var. Onları da hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız. Her şey iyi olacak."

"KARDEŞİMİN YAPMADIKLARINI GERÇEKLEŞTİRMEYE SÖZ VERDİM"

Milliyetçi Hareket Partisi Kaymaz Belediye Başkan Adayı Ömer Akkuş ise belediye başkanı olan kardeşini eleştirerek, "Demokrasi bir yarıştır. Kaymaz'da seçimlerde tatlı bir yarış olacağına inanıyorum. Allah kime nasip ettiyse o başkan olacaktır. Eski dönemde kardeşim adına çalıştığımdan dolayı vaat ettiği bazı şeyleri yapamadığı için tepkiler aldım. Belki elinden gelmedi, belki çabası olmadı, onu bilemiyorum, onun yapamadıklarının hepsini yapmak için yandaşlarıma söz verdim. Kaymaz'ın belediyesi nüfus azlığından dolayı elden gidiyordu. Hiçbir çalışma, gayret gösterilmedi. Ben tek kişi olarak belediyemizin gitmemesi için çok büyük çaba gösterdim. Mitingler, yürüyüşler yapmak için izinler aldım. Bunları benim belediye başkanı olan kardeşimin yapmasını isterdim. Ben kendime güveniyorum. İlk başta vaat edeceğim şey, Kaymaz Belediyesi'ni beldeye nüfus artışı sağlayarak kurtarmaktır. Okullarımızda da çok büyük problemler var. Belediyemizin bu civardaki en büyük hazine arazisine şehirdeki müteahhitlerle, fabrikatörlerle görüşüp iş sahaları oluşturarak vatandaşlarımıza sunmayı planlıyorum" dedi.

Akkuş, MHP olarak beldede seçim çalışmalarına hemen başladıklarını anlatarak, "Benim kardeşimin karşısında başkan adaylığım, ailemizde normal karşılandı. Seçim ayrı, kardeşlik ayrı. Bu demokrasi yarıştır. Hayırlısı neyse o olsun. Arkadaşlarımdan, halkımdan aldığım desteklere göre ben de kendimi şanslı görüyorum. Demokratik ölçüler çerçevesinde kıyasıya bir yarış olacak. Ben kardeşimin belediye başkanlığında yaptığı görevlerden dolayı bunları söyledim. Kardeş olarak kötülemek için değil. O her zaman benim kardeşimdir, aynı canı, kanı taşıyoruz. O ayrı meseledir" ifadelerini kullandı.

Ömer Akkuş, kardeşinin kendisine seçimlerde fazla şans vermediğinin söylenmesi üzerine, "Onu 30 Mart'ta göreceğiz" diye konuştu. Kaymaz beldesi sakinleri de başkan adayı kardeşlerin seçim çalışmaları sonunda kime oy vereceklerini kararlaştıracaklarını, beldeye kim daha faydalı olacaksa o adayı göreve getireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 12:32:13
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 12:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?