3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İl Milli Eğitim'den örnek uygulama

Eskişehir'de, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul araç ve gereçlerinde çocukları şiddete özendiren çizgi kahramanların yerine milli kahramanların yer alması için hazırlattığı Nasrettin Hoca ve Keloğlan'lı çanta ve yakalıkların dağıtımına başlandı.

Eskişehir'in Çankaya mahallesinde bulunan Plevne Özel İdare İlköğretim Okulu'nda çocuklara Eskişehirspor formasıyla tasarlanan Nasrettin Hoca ve Keloğlan figürlü çanta ve yakalıklardan dağıtan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, yeni çanta ve yakalıklardan biner adet hazırlattıklarını söyledi.

Aynı zamanda Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi olan Ceylan, "Çocuklarımızın okul araç gereçlerinde, çantalarında, kullandıkları eşyalarda yabancı hayali kahramanların resimleri var. Niye bunların yerinde bizim milli kahramanlarımızın resimleri olmasın? Üstelik bu yabancı hayali kahramanlar, çocuklarımızı hayal dünyasında gezdiriyor, onları şiddete özendiriyor. Bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Öğrencilerimizin okul araç gereçlerinde, onları şiddete yönelten yabancı ülkelerin belli bir laboratuvar ortamında ürettikleri kahramanları basmayın, artık bunlar olmasın, çocuklarımız yanlış yönlendirilmesin demiştik. Bunların yerlerinde neler olabileceğini söylemiştik. Nasrettin Hoca, Keloğlan'ı daha önce sizinle tanıştırmıştık. İşte 2009-2010 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sponsorlarımız aracılığıyla binin üzerinde çarta, binin üzerinde yakalık bastırdık. Bugün okullarımızda çanta alamayan çocuklarımıza bunun dağıtımına başladık" dedi.

"ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞMALI"

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Nasrettin Hoca ve Keloğlan'ın çocuklara verebileceği olumsuz hiçbir mesaj olmadığını vurgulayarak, "Bugün görülüyor ki, çantalarda bir spiderman ya da bir başta hayali kahramanın yerine kendi öz kahramanlarımız da olabiliyormuş. Bunun olabilirliğini ıspat etmiş durumdayız. Ben bir yıldır üzerinde çalıştığımız bu projenin Türkiye genelinde yaygınlaşmasını arzu ediyorum. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü'yüz, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kurumuz. Bizim her şeyimizin milli olması lazım. Bu bağlamda örfümüzde, adetimizde, geçmişimizde, kültürümüzde milli olan unsurların ön plana çıkarılması lazım. Bu sayede hem kültür erozyonundan kurtulmuş olacağız, hem de ocuklarımızın eğitim ortamlarını daha güvenli hale getireceğiz. Nasrettin Hoca ve Keloğlanlı çanta ve yakalıkların çocuğumuza verebilecek en ufak bir olumsuz mesajı yoktur, yanlış yönlendirmesi asla söz konusu olmayacaktır. Tersine, biz bunu Eskişehirspor formasıyla tasarladık. Bu da çocuğumuza kendi kentinin takımıyla ilgili sevgi aşılayacaktır" diye konuştu.

Nasrettin Hoca ve Keloğlan figürlü çantaların daha ucuza mal edildiğini de kaydeden Ceylan, şunları söyledi: "Velilerimiz 30-40 TL parayı, aslında o çantaların üzerindeki resimlere veriyorlarmış. Yani şu gördüğünüz çantaların çok komik bir rakama imal edildiğini söyleyebilirim ama rakam vermek istemiyorum. Belki sekizde, onda bir daha ucuz fiyata. Yani bir nevi, bu olayla birlikte velilerimizin yabancı markalara, patentlere de para vermelerinin önüne geçmiş olacağız. Bunu Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz ürettik ama bunun için hak talebimiz yok. Türkiye'nin hangi yerinde kim isterse, Nasrettin Hoca ya da Keloğlan'ı bir başka takımın formasıyla ya da başka şekilde çok rahat basabilirler."

Yeni çanta ve yakalıklarını çok beğendiklerini dile getiren çocuklar ise, "Önceden çantamızda wings kızları vardı. Şimdi daha mutluyuz. Çünkü, ülkemizin milli karakterleri var. Yeni çantam olduğu için sevinçliyiz. Yeni çanta ve yakalıkları çok sevdik. Eski yakalara ve çantalara son" ifadelerini kullandılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 15:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?