3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İl Özel İdare'den büyük yatırım

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Özel İdaresi'nin 2008 yılında değişik sektörlerde 23 milyon 106 bin TL'lik harcama yaptığını bildirdi.

Kılıçlar'ın yaptığı açıklamaya göre İl Özel İdaresi, kırsal kesimin fiziki alt yapısının iyileştirilmesine yönelik olarak köy yolu, sulama ve köy yardımları ile mikro krediler için 2008 yılı bütçesinden 10 milyon 617 bin TL harcama yaptı.

Tarımsal yatırımlara da 4 milyon 475 bin TL, gençlik ve spor yatırımları için 864 bin TL, MOBESE ve diğer güvenlik hizmetleri için de toplam 796 bin TL harcama yapıldı. Kültür, turizm, sivil savunma, sosyal hizmetler, ağaçlandırma ve benzeri hizmetler içinse, yaklaşık 1 milyon 500 bin TL harcandı.

İl Özel İdaresi bütçesinden 2008 yılında 3 milyon 854 bin TL ayrılan eğitim hizmetlerinde de, yeni derslikler ve mevcut okulların onarımları yapıldı. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin değişen ve gelişen koşullara uygun olarak etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmeti sunulması için Ağız ve Diş Sağlığı Tedavi Merkezi yapımı projesi için İl Özel İdare bütçesinden 1 milyon TL ayrıldı.

Mahalli idarelerin, demokraside halkın yerel kamusal menfaatlerinin teminatı olduğunu belirten Vali Mehmet Kılıçlar, "Mahalli idareler, halkın katılımını sağlamada merkezi idareye göre çok daha fazla imkan ve yeteneklere sahiptir ve böylece tüm sistemin yönetim kapasitesini de güçlendirmektedir. Yatırımlarımızda ağırlık noktasını teşkil eden eğitim, sağlık, yol yapım çalışmaları, tarım, spor, kırsal kesime yönelik hizmetler gibi birbirinden farklı yatırım alanlarındaki faaliyetleri eşzamanlı olarak sürdüren Özel İdaremiz, kısıtlı kaynakları en akılcı ve rasyonel bir şekilde kullandı ve minimum seviyeye çekilen cari giderlere karşılık projeye bağlı öncelikli ve aciliyet arz eden işlere ait yatırım harcamalarına ağırlık verdi. Kısıtlı bütçe imkanlarımıza rağmen yatırımlarımızda elde edilen başarı, İl Genel Meclisimiz ve İl Encümenimizin ortak akla dayalı katılımcı ve kollektif çalışmalarının sonucudur. Yatırım ve faaliyetlerin 2009 yılında da aynı şevk ve heyecanla artarak devam edeceğine olan inancım tamdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:10:18
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 14:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?