6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

İl Sağlık'tan hastalık uyarısı!

Eskişehir Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, su ile bulaşan hastalıkların ülke ekonomosine önemli kayıplar verdiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan, insanların ihtiyacı olan sağlıklı içme ve kullanma suyunun sürdürülebilir bir şekilde sağlanması gerektiğini belirterek, "Özellikle yaz aylarında suda mikroorganizmalar rahatlıkla taşınabilmekte. Bu tür suların içilmesi, gıda hazırlamada kullanılması, banyo yapılması ile insanlara bulaşabilmektedir. Bu gruptaki mikroplar tifo, kolera, sarılık gibi hastalıklara sebep olabilmektedir. Ayrıca su ile bulaşan hastalıklar ülke ekonomisinde de önemli kayıplara vermektedir. İş ve iş gücü kaybıyla okula devamsızlığın en önemli nedeni bulaşıcı hastalıklardır. Bu hastalıkların tedavi masrafları da yüksek olduğundan önemli ekonomik kayba sebep olmaktadır" dedi.

İçme ve kullanma sularının dezenfeksiyonundaki amacın, sağlık açısından zararlı olabilecek mikropların etkisiz hale getirilmesi olduğunu belirten Fidan, "Otel, okul, hastane ve apartman su depolarının düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi, güvenli içme ve kullanma suyu temininde en önemli basamaklardan birisidir. Depolarda zamanla suda çözünmeyen katı partiküller, algler ve mikroplar çoğalmaya başlayabilir. Suyunuzun geldiği kaynağın temiz olması depolarınızda zamanla oluşacak kirlenmeyi ortadan kaldırmaz sadece geciktirir. Bu sebeple her depo mutlaka temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?